ETUSIVU 
27.6.2017   
Tilakohtaista neuvontaa avomaan vihannestiloille keskiviikkona 5.7.2017

Neuvontapäivä 5.7.2017

ILMOITA TILASI MUKAAN JA HYÖDY TANSKALAISEN AMMATTILAISEN OSAAMISESTA.

Mukaan mahtuu n. 3 tilaa sijainnista riippuen. Tilasi voi olla tavanomaisessa tai luomutuotannossa. Jos tiloja ilmoittautuu enemmän kuin päivän aikana ehditään käydä niin valintaan vaikuttaa ilmoittautumisjärjestys, tuotantosuunta sekä sijainti.

Asiantuntijakäynnit ovat avoimia tilaisuuksia ja niihin pääsee mukaan ennakkoon ilmoittautumalla.

Neuvontakäynneillä mukana Pyhäjärvi-instituutin asijantuntija Sauli Jaakkola ja suunnittelija Johanna Pihala, jotka kääntävät tarvittaessa englanniksi ja suomeksi.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT:

Sauli Jaakkola,sauli.jaakkola@pji.fi, 0440 456423. Tilaisuus on maksuton.

09.00-15.00 tilakohtaista neuvontaa ja asiantuntijanäkemyksiä ilmoittautuneille vihannestiloille

Agronomi Richard de Visser,GartneriRådgivningen A/S, Tanska

Richardilla on 20 vuoden kokemus luomuvihannesviljelyn neuvojana. Hän on erikoistunut luomuvihannestuotannossa juurikasvien tuotantoon, lannoitusstrategioihin, viljelykiertoon, mekaaniseen rikkakasvien hallintaan, maan viljavuuden arviointiin ja muihin luomuvihannestuotantoon liittyviin asioihin. Luomutuotanto kasvaa Tanskassa kovaa vauhtia ja torjunta-aineiden käyttö on rajoitetumpaa tavanomaisessa viljelyssä kuin aiemmin. Näistä syistä kemikaalittomien rikkakasvien torjuntamenetelmien kehittäminen on tärkeää. Uusien ja vanhojen teknologioiden hyödyntäminen yhdessä modernien ja älykkäiden viljelystrategioiden kanssa vähentää luomussa ihmistyötä ja tavanomaisessa tuotannossa torjunta-aineiden tarvetta.

Tanskassa on luomutuotantoalaa 235000 ha ja kiinnostus luomuun kasvaa. Luomutilan keskikoko on 70 ha. Luomuvihannesala on n. 2700 ha ja kokonaisvihannesala 11000 ha. Tuotteet myydään enimmäkseen kotimarkkinoille. Puolet Tanskassa tuotetusta porkkanasta (1000 ha) tuotetaan luomuna ja luomun osuus kasvaa tulevina vuosina. Kilpailu vihannesmarkkinoilla, erityisesti porkkanamarkkinoilla, on kovaa ja siksi tavoitteena on tuotantokulujen pienentäminen. Mm. tästä syystä mekanisaation lisääminen rikkakasvien torjunnassa on tärkeää.

 Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600