ETUSIVU 
27.9.2017   
Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle 10.10. Turussa

Fotoniikan sovelluksia hyödynnetään ruokateollisuudessa laajalti ruuan viljelyn, laadunvalvonnan ja automaation osalta. Spektrikamerat havaitsevat peltojen lannoitetarpeet, erilaiset sensorit mahdollistavat maatalouskoneiden itseohjautuvuuden sekä pystyvät havaitsemaan ruokaväärennökset. Valolla luodaan suotuisia kasvuolosuhteita ja eri aallonpituuksilla voidaan vaikuttaa muun muassa bakteerikantoihin.

Kiinnostavimmat läpimurrot syntyvät nimenomaan toimialojen rajoilla. Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle -seminaari tuo yhteen kaksi näennäisesti erillistä alaa ja edustavan joukon fotoniikan sekä ruokateollisuuden asiantuntijoita. Ruuantuotannolla on erittäin tärkeä osa yhteiskunnassa niin talouden kuin työllisyyden osalta, mutta myös osana ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Fotoniikka-alan kasvuohjelma EPRISE:n ja Varsinais-Suomen sekä Satakunnan ruokaketjun kehitys- ja yhteistyöhanke INNOTORI:n kanssa.

Tapahtuman esiintyjäkaartiin on vahvistunut joukko fotoniikan teollisen soveltamisen kärkiyrityksiä. Mukana ovat spektrikuvantamiseen erikoistunut Specim Oy, Spectral Engines Oy, joka juuri voitti H2020 innovaatiokilpailun ”ruokaskanneri”-tuotteellaan sekä UV-teknologiaan perustuvat yritykset LED Tailor Innova7ion Oy ja Hypermemo Oy. Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.