ETUSIVU 
27.2.2018   
Yrttiviljelyn koneistus pellolta varastoon -koulutus 5.3.2018

Koneistamisella voit lisätä yrttiviljelyn kannattavuutta. Monia vihannesviljelyssä käytettäviä laitteita voidaan hyödyntää yrttiviljelyssä ja viljelijä voi rakentaa kohtuullisella vaivalla laitteita itsekin. Markkinoilla on tarjolla myös erityisesti yrttiviljelyyn kehitettyjä kaupallisia koneita. 
Yrttisadon käsittelyssä pullonkaulaksi muodostuu usein yrttien kuivaaminen, minkä takia kunkin toimijan on tärkeää mitoittaa kuivauskapasiteettinsa toimintaansa sopivaksi.

Petri Leinonen Elomestari Oy:stä luennoi yrttien viljelyn ja kuivaamisen koneistamisesta Pyhäjärvi-instituutissa 5.3. Leinosella on pitkä käytännön kokemus erikoiskasvien tuotannosta ja hän on tehnyt alan tutkimusta, mm. juuriyrttien sadonkorjuusta ja kauppakunnostuksesta. Leinonen esitelmöi yrttien kuivaamisen mahdollisuuksista mm. Oulun ammattikorkeakoulun tekemien kokeilujen pohjalta. Tilaisuus soveltuu tältä osin sekä yrttien viljelijöille että kauppakunnostusta tekeville tahoille!


Tilaisuuden järjestää Lisäarvoa yrttiviljelystä -hanke, joka saa rahoituksensa Manner-Suomen maaseutuohjelmasta Satakunnan ELY-keskuksen kautta.


 Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.