ETUSIVU 
16.2.2018   
Maan multavuuden hoito -työpaja ja webinaari 7.3.2018 Kokemäellä

Kokemäen maatalousoppilaitoksen auditoriossa (SASKY koulutuskuntayhtymä Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Kauvatsantie 189, Kokemäki) järjestetään keskiviikkona 7.3.2018 kello 9–16 Maan multavuuden hoito -työpaja. Päivän ohjelmaan voi osallistua myös webinaarissa. Webinaariohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

Päivän aiheina ovat maan kasvukunnon merkitys, maan multavuuden hoidon perusratkaisut ja se, miten multavuutta lisätään vähämultaiseen kivennäismaahan merkittävissä määrin ja melko nopeasti.

Kohderyhmä: 
Viljelijät, jotka ovat kiinnostuneita peltojen kasvukunnon parantamisesta ja hyvästä maan rakenteen hoidosta. Työpaja sopii eri tuotantosuuntien viljelijöille. Multavuuden kohentamiseen on tarvetta niin perunan, sokerijuurikkaan kuin vihannesten viljelyyn käytetyillä pelloilla. Multavuuden kohentamisesta olisi hyötyä myös savimaiden viljanviljelyssä.

Tavoite: 
Löytää yhdessä ratkaisuja vähämultaisten hietamaiden viljeltävyyden parantamiseksi. Multavuus on laskenut monella pellolla huolestuttavan alas, mikä näkyy mm. lisääntyneenä kastelutarpeena, sääherkkyytenä, tautipaineina ja kasvin ravitsemuksen haasteina. Tässä tilanteessa multavuuden pienelläkin nostolla on suuri suhteellinen vaikutus. Työpajassa pohditaan keinoja, jolla maan multavuutta saataisiin nostettua 1–2 % prosenttiyksiköllä (t.s. tasosta vähämultainen 2–3% tasolle multava 4–5%). Multavuuden nostolla saavutetaan paljon hyötyjä, mutta sen toteuttaminen vaatii tilakohtaisia räätälöityjä ratkaisuja ja eri menetelmien sovittamista yhteen (kerääjäkasvit, viljelykierto, orgaaniset maanparannusaineet, biohiili, muokkaus).


Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja ProAgria Länsi-Suomen Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä (OSMO) -hanke, Pyhäjärvi-instituutin Muuttuvat viljelymenetelmät (MUUVI) -hanke, Luonnonvarakeskuksen Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle (VILMA) -hanke sekä Baltic Sea Action Group (Carbon Action -hiilipilotti).

 Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.