ETUSIVU 
8.2.2019   
Luomuperunan ja luomuavomaanvihannesten viljelykoulutukset 2019

Luomukasvisten kasvanut kysyntä on johtanut jalostavan teollisuuden tarpeeseen kasvattaa luomukasvisten hankintaa. Luomuvihannesten ja luomuperunan tuotanto ei tällä hetkellä kata teollisuuden tarpeita, joten tuottajia tarvitaan lisää. Vihannesten ja perunan luomuviljely vaatii korkeaa ammattitaitoa ja viljelijän tulee olla tarkkaan perehtynyt mm. viljelykiertoon, maan kasvukuntoon, viljelytoimien ajoitukseen sekä kasvintuhoojien hallintaan.

Koulutuksen aloitustilaisuuksissa on tarkoitus kertoa koulutuksista, luomukasvisten viljelystä sekä luomukasviksia jalostavan teollisuuden ja kaupan tarpeista. Osallistuminen aloitustilaisuuteen ei millään tavalla sido osallistumaan koulutuksiin.

Mukaan voivat tulla kaikki viljelijät, joita kiinnostaa avomaanvihannesten ja perunan viljely luomumenetelmin tai uusien menetelmien käyttöönotto tavanomaisessa viljelyssä. Koulutuksiin ovat tervetulleita jo luomussa olevat, luomuun siirtyvät ja tavanomaisesti tuotettujen avomaanvihannesten ja perunan viljelijät, jotka ovat kiinnostuneita soveltamaan luomussa hyväksi havaittuja toimenpiteitä.

Koulutusten tavoitteena on lisätä viljelijöiden osaamista luomuavomaanvihannesten ja luomuperunan tuottamisessa sekä kasvattaa luomukasvisten tuotannon määrää läntisessä Suomessa. Lisäksi tavoitteena on tarjota uusia ideoita ja menetelmiä tavanomaisten avomaanvihannesten ja perunan viljelijöille. 

Koulutuskokonaisuuden hinta on 200 € / osallistuja (koulutus on arvonlisäveroton) sisältäen opetuksen (vuoden 2019 koulutukset 1–8 kertaa) ja materiaalin. Koulutuksia esittelevät aloitustilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille ilmoittautuneille avoimia.

Ilmoittautuminen viikkoa ennen tilaisuutta toimisto@pji.fi tai 044 034 4054

Ilmoittautuessasi aloitustilaisuuteen tai koulutuksiin kerrothan nimesi, s-postiosoitteesi, paikkakunnan, ammatin, mitä viljelet/aiot viljellä ja viljeletkö luomuna vai tavanomaisesti.

Lue lisää koulutuspäivistä ja niiden ohjelmista Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon -hankkeen sivulta.

Tunnetut kasvisalan yritykset Apetit Ruoka Oy, Finnamyl Oy, Jepuan Peruna Oy ja Kasvis-Kartano Oy ovat rahoittajina mukana Pyhäjärvi-instituutin koordinoimassa koulutushankkeessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen ja Perunantutkimuslaitoksen kanssa ja päärahoituksensa se saa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten kautta.  Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.