Avoin työpaikka: maatalouden asiantuntija, tulevaisuuden vastuullinen ja kannattava sikaketju

Haemme edelläkävijäjoukkoomme Pyhäjärvi-instituuttisäätiöön Euraan

MAATALOUDEN ASIANTUNTIJAA

kehittämään kanssamme tulevaisuuden vastuullista ja kannattavaa sikaketjua. Monipuolisessa hankkeessa pääset yhdessä alan parhaimpien erikoisasiantuntijoiden kanssa nostamaan sikaketjun, ja laajemmin siihen liittyvän muun alkutuotannon, kilpailukykyä ja kannattavuutta kehittämällä koko sianlihaketjun laatua vastuullisilla, ekologisilla ja erityisesti älykkäillä, tehokkailla sekä nopeasti käyttöönotettavilla uusilla menetelmillä ja toimintatavoilla.

Työsi sisältää monialaisia hanketöitä liittyen mm. sikatilojen peltokasvituotannon optimointiin, vastuullisen sikaketjun kehittämiseen, taloudelliseen mallinnukseen ja kannattavuuden lisäämiseen. Keskeinen keino toteuttaa kehittämistoimia ovat erilaiset pilotit, joihin osallistuu useita tiloja. Tehtävässä toimit sikatilallisten “valmentajana” (Farm coach) ja omalla asiantuntijuudellasi kehität ja tuet hankealueen sikatiloja niiden kehittämistarpeissa. Sianlihantuotannon parhaiden asiantuntijoiden tukemana tehtäväsi on kehittää sikatilojen tuotannon suunnittelua ja järjestämistä niin, että tilakohtaisesti optimoidaan koko tuotantotoiminta. Tuot koutsina tilojen kehittämistoimintaan sekä leadership- että management osaamista.

Tulet työskentelemään pääosin Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju -hankkeessa. Hankkeen toteutusalueena on Varsinais-Suomi, Satakunta, Häme, Pirkanmaa ja Uusimaa. Hanke saa rahoituksensa Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahasta Varsinais-Suomen ELY- keskuksen kautta. Hanke jatkuu maaliskuuhun 2027 asti. Hankkeen yhteistyötahona toimii HKFoods Suomi Oy.

ODOTAMME SINULTA

 • vahvaa osaamista maanviljelystä ja tilan kannattavuuteen liittyvistä tunnusluvuista
 • osaamista ja käytännön kokemusta sekä ihmisten että asioiden johtamisesta tilatasolla
 • valmiuksia ja kiinnostusta toimia maatilakoutsina, joka tukee erilaisten sikatilojen kehittämistä
 • aiempaa kokemusta maatalouden asiantuntijatehtävistä ja siihen liittyvästä hanketyöstä (ml. pilotit)
 • erinomaista kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa sekä hyviä IT-taitoja
 • joustavuutta, luotettavuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja
 • luonnonvara-alan tai muuta soveltuvaa korkeakoulututkintoa

TARJOAMME SINULLE

 • monipuolisen työn kehitysmyönteisessä säätiössä, joka jatkuvasti etsii uusinta tietoa tulevaisuuden ruoantuotannon turvaamiseksi
 • mahdollisuuden kehittyä
 • ruoka- ja vesienhoitoalan sekä kotieläintuotannon asiantuntijoista koostuvan työyhteisön
 • mahdollisuuden työskennellä laajan ja osaavan sidosryhmäverkoston kanssa
 • työskentelyn joustavassa hybridityömallissa

Tehtävä, joka alkaa viimeistään 1.9.2024, on kokopäiväinen ja määräaikainen. Sopimuksen mukaan työtä voi tehdä myös osa-aikaisesti. Työ edellyttää sinulta ajokorttia, omaa autoa ja valmiutta tarvittaessa iltatöihin.

Jätä hakemuksesi ja CV:si palkkatoivomuksineen viimeistään 31.7.2024 osoitteeseen toimisto@pji.fi

Lisätietoja saat kehittämispäällikkö Sauli Jaakkolalta, puhelin 044 045 6423. Tavoitettavissa 5.7. klo 9-11 sekä 25.7. klo 9-11.