Nokkostäytekeksit

Nokkostäytekeksit

Ravintorikas nokkonen soveltuu mainiosti käytettäväksi suolaisissa ruoissa pinaatin tapaan, mutta se taipuu oivallisesti myös makeisiin luomuksiin. Nokkostäytekekseissä sekä keksien taikinaan, että täytteeseen on lisätty kuivattua nokkosta. Kekseissä maistuu lisäksi kaneli ja täytteen kruunaavat créme fraichen ja tuorejuuston yhdistelmä.

Nokkostäytekeksien reseptin on luonut keittiömestari Pasi Kuronen, Liemi&Linssi Oy.

NOKKOSTÄYTEKEKSIT

n. 20 KPL

Keksit:

125 g pehmeää voita

2,5 dl sokeria

1 kananmuna

1,5 tl vaniljasokeria

½ tl kanelijauhetta

2,5 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

¼ tl leivinjauhetta

3 rkl kuivattua nokkosrouhetta

Täyte:

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl créme fraichea

2 tl sokeria

3 rkl kuivattua nokkosjauhetta

  1. Yhdistä pehmeä voi ja sokeri kulhossa ja vaahdota.
  2. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.
  3. Yhdistä loput aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  4. Ota taikinasta teelusikallinen määrä ja pyöritä käsissä palloiksi.
  5. Asettele pallot uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, jotta ne mahtuvat leviämään uunissa. 20 kpl / uunipelti on hyvä määrä.
  6. Paista 175 asteessa 14-15 min. Anna jäähtyä.
  7. Tee täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään sähkövatkaimella.
  8. Laita täyte kahden keksin väliin joko lusikalla tai pursottamalla.
Share