![Kehäkukkaskagen](https://www.pyhajarvi-instituutti.fi/blogi/wp-content/uploads/2021/06/blogiin-artikkelikuva-470x260.jpg)
Kehäkukkaskagen
Aromaattinen kehäkukka sopii hyvin äyriäisille ja hyvin esim. juustoille. Kehäkukka on myös C-vitamiinipitoinen. Klassiseen skageniin kehäkukka tuo mukavaa mausteisuutta ja raikasta, kesäistä ulkonäköä. Jos haluat kaiken maun irti kehäkukasta, niin soseuta sen majoneesin joukkoon ennen katkarapujen lisäämistä.
![](https://www.pyhajarvi-instituutti.fi/blogi/wp-content/uploads/2021/06/nelio3-1024x1024.jpg)
Valmista kehäkukkaskagen seuraavalla Liemi&Linssin Pasi Kurosen Satayrtti-hankkeelle tekemällä reseptillä. Reseptillä valmistuu 4 annosta.
180 g katkarapuja
0,75 dl majoneesia
½ tl sitruunamehua
Ripaus suolaa
Mustapippuria myllystä
n. 10 kehäkukan terälehdet
4 palaa ruisleipää tai 4 siivua saaristolaisleipää
- Sulata katkaravut ja purista niistä neste pois.
- Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua hetki.
- Jaa katkarapumajoneesi leipien päälle, koristele kehäkukilla ja kirvelillä tai tillillä.