Vuohenputkipannacotta ja vuohenputkihunajaa
Satayrtti-hankkeen yrttireseptit saivat jatkoa, kun Liemi&Linssin Pasi Kuronen loihti meille vuohenputkipannacottan reseptin. Vuohenputkea löytyy myös pannacottan päälle valutettavasta vuohenputkihunajasta. Pasi kertoo reseptistä seuraavaa:
“Inspiraation tähän annokseen sain vieraillessani villiyrttiguru Sami Tallbergin luona. Hänen signatuuriannoksensa on maailmankuulu ja taivaallisen herkullinen. Tämä oma versioni on muunnos tästä annoksesta.
Vuohenputkessa on hieno aromi, joka tuo mieleen raikkaan metsän vehreyden.
Se luovuttaa hienosti aromia ja myös kauniin vaaleanvihreää väriä pannacottaan massan keittämisen aikana. Lisäboostin annokselle antaa hunajaan soseutettu vuohenputki ja näin kesäinen ja herkullinen jälkiruoka on valmis!”
VUOHENPUTKIPANNACOTTA JA VUOHENPUTKIHUNAJAA
4 annosta
Pannacotta:
3 liivatetta
1,5 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 l tuoreita vuohenputken lehtiä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Yhdistä kattilaan kaikki loput aineet.
- Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes sokeri on sulanut nesteeseen.
- Anna seoksen jäähtyä hetki, jotta vuohenputkien maku ja väri liukenee nesteeseen.
- Siivilöi lehdet pois. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää pannacottamassaan.
- Sekoita hyvin ja jaa annosmaljoihin / -astioihin.
- Hyydytä kylmässä vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua.
- Lisää pannacottan päälle 2 rkl vuohenputkihunajaa ennen tarjoilua.
Vuohenputkihunaja:
1 dl vuohenputken lehtiä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
- Yhdistä aineet ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä.
- Siivilöi.