ainekset

Paahdettu pasta caprese

Yrteistä on moneksi. Ne tuovat makua ruokiin ja juomiin, ja joidenkin ruokien onnistumisen kannalta ne ovat välttämättömiä.  Tämän herkullisen pastareseptin salaisuus piilee paahdetuissa kasviksissa ja tuoreessa basilikassa. Basilika on monikäyttöinen, varsinkin italialisiin ruokiin perinteisesti kuuluva yrtti, jolla on vahva maku ja tuoksu. Tämä pasta kannattaa tehdä näin kesällä suomalaisista kasviksista – silloin hyvä maku on taattu! Ainesten määrät ovat summittaisia, ja tätä pastaa voi tuunata makunsa mukaan lisäämällä esim. valkosipulien määrää.

ainekset

ainekset:

  • 2 paprikaa tai suippopaprikaa
  • 6 tomaattia
  • 3 punasipulia
  • kokonainen valkosipuli
  • 1 chili halutessasi
  • loraus oliiviöljyä
  • suola
  • pippuri
  • kuivattuja yrttejä (esim timjami, basilika, rosmariini)
  • n 400g pastaa
  • noin 1 dl kermaakerma
  • noin desilitra vahvaa juustoa raastettuna (esim. parmesaani)
  • ruukku tuoretta basilikaa
  • 2 pkt mozzarellaa (ei pakollinen)
  • kirsikkatomaattia päälle
kasvikset vuoassa
kasvikset ennen maitotuotteiden lisäämistä

valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese ja lohko tomaatit, paprikat ja chili. Kuori myös valkosipuli ja sipuli, ja lohko sipulit puoliksi tai neljään osaan.
  2. Laita kasvikset vuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja jauha päälle pippuria ja suolaa. Voit lisätä joukkoon myös kuivattuja yrttejä. Laita vuoka uuniin noin puoleksi tunniksi.
  3. Ota vuoka uunista ja kaada kasvisten joukkoon kerma. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen Ripottele päälle juustoraaste ja laita uuniin vielä 20 minuutiksi (kunnes kerma kuplii).
  4. Laita pastavesi keittymään ja lisää joukkoon runsaasti suolaa. Ota vuoka uunista ja soseuta paahdetut kasvikset sauvasekoittimella.
  5. Maista pastakastikkeen maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kun maku on testattu, lisää joukkoon keitetty pasta ja sekoita. Silppua joukkoon ruukullinen tuoretta basilikaa ja sekoita vielä kerran.
  6. Tarjoile heti. Revi annoksen päälle mozzarellaa ja koristele basilikanlehdillä. Mozzarella ei ole pakollinen, mutta tuo annokseen proteiinia ja miedontaa chilin makua.
pasta-annos
Valmis annos ilman mozzarellaa.
Share