ETUSIVU   »   ORGANISAATIO 
ORGANISAATIO

Pyhäjärvi-instituutin toiminta perustuu instituuttisäätiön säädekirjassa perustamisvuonna 1989 kirjattuun päämäärään: Instituutin tehtävänä on edistää ja kehittää elintarviketaloutta ja ympäristöä koskevaa koulutusta, tutkimusta ja muuta kehitystoimintaa. Erityisosaamisalueita ovat elintarviketalous sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus. Tavoitteena on Satakunnan elintarviketuotannon kilpailukyvyn turvaaminen kestävästi sekä vesien tilan parantaminen, tietouden lisääminen ja soveltaminen vesistöjen kunnostuksessa.

Pyhäjärvi-instituuttisäätiötä johtaa 9–11-jäseninen hallitus, jossa on edustettuna kuntien, yritysten sekä Turun yliopiston edustajat. Nykyinen hallituksen toimikausi käsittää vuodet 2020–2022. Operatiivisesta johdosta vastaa hallituksen nimittämä toiminnanjohtaja. Hallitus hyväksyy toimintasuunnitelman ja talousarvion yhteydessä linjaukset ja seuraa tavoitteiden toteutumista. Hallitus kokoontuu vuoden aikana 4–6 kertaa.


Pyhäjärven suojeluohjelman toteuttamista ohjaa kaksi kertaa vuodessa kokoontuva ohjausryhmä. Lisäksi suojeluohjelmassa toimii neljä työryhmää: valuma-alue-, kalastus-, tutkimus- ja asukastyöryhmä. Juridisesti suojeluohjelmankin päättävänä elimenä on instituutin hallitus. Suojeluohjelman sivulla on lisää tietoa neljännestä toimikaudesta. 
 
Instituutilla on toiminnanjohtajan lisäksi 12 vakituista työntekijää. Lisäksi meillä on hanketilanteeen mukaan sopiva määrä projektityöntekijöitä. 
 
Pyhäjärvi-instituutin kotipaikka on Eura.
 


Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.