ETUSIVU   »   VESISTÖT   »   Eurajoen-Lapijoen vesistöalue 
Eurajoen-Lapijoen vesistöalue

Tälle sivulle on koottu aineistoja Eurajoen-Lapijoen vesistöalueesta, alueella tehdyistä selvityksistä ja vesistöalueen tilasta.

Tietoa Eurajoesta löydät sivustosta eurajoki.infoJokivarressa
Eurajoen, Köyliönjoen ja Lapinjoen kehittämishanke

Jokivarressa -hanke oli käynnissä vuosina 2009–2011. Hankkeessa kohdistettiin huomio Eurajokeen, Köyliönjokeen ja Hinnerjoki-Lapinjokeen, joiden tilan parantamiseksi tarvitaan laajaa ja pitkäkestoista yhteistyötä. Joet kiemurtelevat keskellä vanhaa kulttuurimaisemaa ja niillä on aina ollut alueen ihmisille suuri merkitys. Viime vuosikymmeninä jokien käyttöä ovat haitanneet veden laatuongelmat ja joen virkistys- ja käyttöarvo on ollut vähäisempää. Jokien heikentyneen tilan ja ihmisten läheisyyden ja toimien välillä on yhteys ja yhdessä toimimalla teemme työtä jokien ja jokivarsien hyväksi.

Nyt jo päättyneen Jokivarressa -hankkeen esite on luettavissa tästä ja hankkeen toimia ja kuvamateriaalia voi käydä tarkastelemassa hankkeen blogista http://jokivarressa.blogspot.com/

Hankkeessa teetettiin selvitykset Eurajoen kasvillisuudesta ja linnustosta sekä yhteistyössä Varsinais-Suomen Ely-keskuksen ja SATAVESI-ohjelman kanssa toteutettiin Eurajoki-Köyliönjoki ja Hinnerjoki-Lapijoki esitteet. Linkit näihin löytyvät tältä sivulta.

Tehdyt selvitykset:

Eurajoen kasvillisuusselvitys 2009–2010 on luettavissa tästä.
Eurajoen linnustoselvitys 2010 on luettavissa tästä.

Esitemateriaali:

Eurajoki-Köyliönjoki esite on luettavissa tästä.
Hinnerjoki-Lapijoki esite on luettavissa tästä.


Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.