Webinaari 1.6.2022: Suomalaisen elintarvikeketjun varautuminen kriiseissä

Koronapandemia, vuoden 2021 heikko viljasato, elintarviketuotannon kustannusten voimakas nousu ja Ukrainan sota ovat eri mittakaavaisia kriisejä, jotka vaikuttavat elintarvikeketjuun ja sen huoltovarmuuteen.

Pyhäjärvi-instituutin ja Tampereen yliopiston yhteishanke Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä (eKETJU) kutsuu Sinut kuulemaan asiantuntijoiden esityksiä ja osallistumaan keskusteluun keskiviikkona 1.6.2022 klo 12.30-13.45.

Webinaarissa kuulemme mm. eKETJU-hankkeen haastattelutuloksia tuotannon kehittämisestä uusien kriisien tilanteissa. Kuulemme myös, miten ruokavalinnat ovat muuttuneet koronapandemian aikana, miten elintarviketuotanto varautuu kriiseihin ja miten varmistetaan tuotannon jatkuvuus.

Ohjelma:

12.30             Pyhäjärvi-instituutin sisältöjohtaja Marko Jori avaa tilaisuuden

12.35             eKETJU: tuottajien, elintarviketeollisuuden ja vähittäiskaupan kehittämisehdotuksia kriisitilanteessa. Kehittämispäällikkö Sauli Jaakkola, Pyhäjärvi-instituutti

12.45             Ruokavalintojen muutokset koronapandemian aikana – terveysnäkökulma. Tutkijatohtori Laura Salmivaara, Helsingin yliopisto

13.00             Elintarviketuotannon varautuminen kriiseihin, mikä on ELVAR-ryhmien rooli? Varautumiskoordinaattori Matti Niskanen, Varsinais-Suomen ELY-keskus

13.15              Kommenttipuheenvuoro: Elintarviketeollisuuden tuotantotoimintojen jatkuvuuden hallinta. Liiketoimintajohtaja Petri Toivola, HKScan

13.25             Keskustelu

13.45             Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu 31.5. mennessä: https://link.webropol.com/s/elintarviketjun-varautuminen

Lisätietoja: Reija Hietala, p. 044 034 4051, reija.hietala@pji.fi

eKETJU-hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) Satakuntaliiton kautta. Hankkeen toteuttavat Pyhäjärvi-instituutti ja Tampereen yliopisto 2021-2023