Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Ammattimatka Englantiin

16.9.2024 - 19.9.2024

maaperä

Älykkäät kasteluvedet alkutuotannossa -hanke järjestää kasteluvesiaiheisen ammattimatkan Englantiin 16.-19.9.2024. Majoittuminen Norwichissa 16.-18.9. ja Cambridgessa 18.-19.9. Kohderyhmänä Satakuntalaiset viljelijät.

Ohjelmassa:

16.9. maanantaina lento Helsingistä Lontooseen lähtee aamulla klo 8.00 ja Lontoon Heathrow’n lentokentälle saavutaan klo 9.10. Suomenkielisen oppaan johdolla matkustetaan East Anglian alueelle. Lounas nautitaan maalaispubissa matkan varrella.

  • Ensimmäinen vierailukohde sijaitsee Brecklandsissa, joka on yksi Englannin kuivimmista alueista. Tilan viljelyalue käsittää 2382 hehtaaria: 485 hehtaaria juurikasveja (perunoita, porkkanoita, palsternakkoja ja sipulia), 202 hehtaaria sokerijuurikasta, 485 hehtaaria viljaa, ohran siemeniä ja vehnää jauhoiksi, 607 hehtaaria nurmea, 728 hehtaaria maissia ja ruista ja 80 hehtaaria sioille ja 40 hehtaaria kanoille. Jäljelle jäävä maa-alue kuuluu erilaisiin ympäristönhoitojärjestelmiin, kuten lintujen siemeniin, riista-alueeseen ja suojakaistoihin. Tilan tehokas vesihuolto on erittäin tärkeää muuttuvan ilmaston ja luonnostaan haavoittuvan maaperän vuoksi. Veden riittävyyden varmistamiseksi ympäri vuoden, tila on rakentanut kaksi tekoallasta, joita palvelee tilan läpi virtaava joki. Tilan hyvät käytännöt tukevat älykästä vedenkäyttöä, johon kuuluu kasteluaikataulu, jossa viljelykasveille kohdennetaan se, mitä ne tarvitsevat ja oikea-aikaisesti. Tämä on olennaisen tärkeää tehokkaan ja taloudellisen vedenkäytön kannalta. Käytössä on Raindancer GPS, joka mahdollistaa kastelun seurannan ja ohjauksen reaaliajassa. Kiinteistöllä on myös 2,5 MW:n kaasunsyöttölaitos, joka tuottaa kaasua yli 5 000 kotitalouden polttoaineeksi. Noin 20 hehtaarin alueella on myös 13 MW aurinkopaneeleja, jotka toimittavat tarpeeksi sähköä kansalliseen verkkoon 6000 kodille.
  • Vierailun jälkeen ajetaan Norwichin keskustassa sijaitsevalle hotellille. Ilta on vapaa.

17.9.2024 tiistaina

  • Toinen vierailukohde tilalle, joka kattaa 420 hehtaaria kevyttä hiekkamaata. Viljelykasveihin kuuluvat perunat, sipulit, palsternakka, ohra ja sokerijuurikas. Tilalla on laaja kasteluverkosto, joka mahdollistaa veden toimittamisen lähes mihin tahansa tilan osaan. Kastelu on ratkaisevan tärkeää laadukkaalle kasvintuotannolle, tilalla on pääsy sekä säiliö- että porakaivoveteen. Varhaisperunoita voidaan kasvattaa suojaisilla alueilla, ja sadonkorjuu alkaa heinäkuun alussa. Alueella on laaja varasto jopa 12 000 tonnille satoa. Äskettäin on saatu päätökseen allasprojekti. Vettä altaseen mahtuu 150 000 m³, josta 30 000 m3 on jo kerätty. Hiljattain on rakennettu Multispan- kasvihuone kerää sadeveden varastoihin ja 16 hehtaarilla kasvutunnelit huolehtivat valumista.
  • Vierailun jälkeen lounas.
  • Kolmas vierailukohde on palkittu sopimusviljely-yritys, joka sijaitsee Norfolkissa. Tilalla on kasvatettu talvivehnää, talviohraa, sokerijuurikasta, salaattiperunaa, viiniherneitä ja rapsia muiden maanomistajien lukuun 1970-luvulta lähtien. Sittemmin tilalle on otettu myös karjaa. Lähes 80 prosenttia sopimustilojen viljelykasveista kylvetään ilman maanmuokkausta. Aktiivinen yrittäjä on mukana mm. BAWAG-yhteisössä, jossa on mukana 170 maatalouden ja puutarhatalouden toimijaa. Se on mm. keskustelufoorumi, joka kannustaa jäseniään keskustelemaan kestävästä vesihuollosta ja osallistumaan enemmän vesipolitiikkaan ja vesivarojen viisaaseen ja kestävään käyttöön. http://www.bawag.co.uk/. Lisäksi hän on UK Irrigation Association ja NFU Water Resources Group jäsen sekä Norfolkin NFU: n nykyinen puheenjohtaja ja Norfolkin nuorten viljelijöiden klubin puheenjohtaja.
  • Illaksi palataan hotelliin. Iltaohjelma on vapaa.

18.9.2024 keskiviikkona

  • Aamupäivän kohde on vuonna 1954 perustettu vihannes- ja hedelmätila, joka on saavuttanut vankan maineen yhtenä Ison-Britannian johtavista hedelmänviljelijöistä ja IQF-tuotteiden toimittajista. Tilalla on valtava valikoima tuotteita: pakastettuja ja pehmeitä hedelmiä, pastaa, riisiä ja palkokasveja ja jyviä. Heillä on myös suuri pakkaamo sekä valmis säiliö, johon mahtuu 150 000 m3 vettä. Tilalla on Multispan -kasvihuone ja kasvutunneleita. Tilalla on tällä hetkellä uusia haasteita veden sisäänoton uusien rajoitusten kanssa. https://placeuk.com/sustainability/
  • Kevyt lounas paikallisessa maatilakaupassa, omakustanteinen.
  • Iltapäivällä on vuorossa matkan viides vierailukohde paikalliselle viinitarhalle. Tehdään kierros viinitarhalla, jolla saadaan tietoa heidän kastelujärjestelmästään ja prosesseistaan. Kierroksen jälkeen maistellaan tuotteita. Suojaisilla, auringossa kylpevillä pelloilla sijaitseva viinitarha kattaa yli 10 hehtaaria perheomistuksessa maata, ja tuottaa valikoiman korkealaatuisia rypäleitä samppanjalajikkeista germaanisiin risteytyksiin. Kierroksen jälkeen viinintekijä ja eläkkeellä oleva maanviljelijä kertoo toiminnasta ja erityisesti vesiasioista. Hän on Water Resources East Ltd: n johtaja ja Lark Abstractors Groupin (Yhteistyöryhmä, joka työskentelee ympäristöviraston ja NFU: n kanssa vedenottajien hyväksi) puheenjohtaja. Lisäksi hän on mukana myös Lakenheathin sisäisen viemäröintilautakunnan hallituksessa, ja hän on ollut mukana perustamassa keinokasteluvarusteltua maatalousyritystä Venäjälle.
  • Illallinen viinitarhalla. Sen jälkeen ajamme hotelliin Cambridgessa.

19.9.2024 torstaina aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Sen jälkeen lähdetään kohti Lontoon Heathrown lentokenttää. Lounas matkan varrella. Lentokentälle saavutaan klo 14.10 ja Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 16.10. Perille saavutaan klo 21.00.

Matkaan mahtuu kymmenen ensimmäistä. Matkan hinta viljelijöille on 935 €, muille 1865 €.

Perushintaan sisältyy: lennot Helsinki – Lontoo – Helsinki Finnairin lennoilla turistiluokassa,
matkustajamaksut ja lentokenttäverot , matkatavarat lennolla, käsimatkatavara 8 kg ja kirjattava matkatavara 1 x 23 kg, bussikuljetukset matkakohteessa ja kuljettajan kustannukset, majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisin, ohjelman mukainen tai sitä vastaava vierailuohjelma  ja suomenkielinen ammattitaitoinen opas matkakohteessa. Majoittuminen 1 hengen huoneissa lisämaksulla 265 €/hlö (rajoitettu määrä).

Lisätietoja matkasta antaa Jari Ruski, etunimi.sukunimi(a)pji.fi, 044 034 4025.

Sitova ilmoittautuminen 31.7. mennessä: https://link.webropol.com/s/ammattimatka-englantiin-2024

 

Tiedot

Alkaa:
16.9.2024
Loppuu:
19.9.2024
Kotisivu:
https://link.webropol.com/s/ammattimatka-englantiin-2024