2021  -   maaliskuu
ke 17.3.
Humalan viljely kehittyy - missä nyt mennään?
2021
Tervetuloa 17.3. klo 10-15 järjestettävään humalan viljelyn ajankohtaisiin asioihin keskittyvään webinaariin. Humalan viljely ja sen laatuominaisuudet kiinnostavat niin viljelijöitä, tutkijoita kuin panimoidenkin edustajia.

Pyhäjärvi-insituutin yrttituotannon kehittämishankkeen sekä Luonnonvarakeskuksen humalan viljelyyn ja lajikeominaisuuksiin liittyvien humalahankkeiden yhteistyössä järjestettävään webinaariin toivotaan ilmoittautumiset 15.3. mennessä. Ilmoittautumislomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiin tulee zoom-linkki 16.3. aikana, jolla pääset osallistumaan webinaariin. Ilmoittautumislinkki tämän ilmoituksen yläkulmassa.

Ohjelma:

10.00 Avaussanat, Pyhäjärvi-instituutti
10.20 Humalan viljelyn perusteita,
Veli Mathlin, kasviasiantuntija, Tornion panimo/Sangen Oy
10.45 Humalan laatuominaisuudet oluen panon kannalta meillä ja muualla,
Juha-Matti Pihlava, tutkija, Luke
11.10 Humalan viljelyteknisiä ratkaisuja viljelykokeesta, Antti Laine, tutkija, Luke
11.35 Humalaviljelyksen kannattavuudesta, Heikki Mäkinen, tutkija, Luke

12-13 Tauko

13.00 Humalan taimituotannon tilanne, Jaana Laamanen, tutkija, Luke
13.25 Humalakasvin kiinnostavia ominaisuuksia,
Pekka Saranpää, johtava tutkija, Luke, Jonne Hirvonen, tutkija, VTT, Lucia Blasco, tutkija, Luke ja Jenni Tienaho, tutkija, Luke
13.50 Humalan kasvihuoneviljelykokeilu Parkinniemen puutarhalla,
Emma-Ilona Tervonen, Parkinniemen puutarha
14.15-15.00 Loppukeskustelu

Tilaisuuden järjestelyihin ja tilaisuudessa esitettäviin tuloksiin osallistuneet hankkeet ovat seuraavat:
Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa (Pyhäjärvi-instituutti)
Fin Hops - Finnish hops to the world_LukeLEADS (Luke)
Aromihumala- Puutarhan vanhat aromihumalat panimoiden käyttöön (Luke)
Polar Hops - Suomalaista pohjoista humalaa markkinoille (Luke)
HopUp - Suomalaisen humalan tuotannon käynnistäminen (Luke)
Hopsista- Hops derived products from farming and brewing industry side streams (VTT, Luke)