Laatua lahtivajoihin Satakunnassa

Kiinnostus riistan lihaa kohtaan on suurta, ja metsästysseuroista löytyykin halukkuutta pienimuotoiseen lihan myyntiin ja lihan myynnin kehittämiseen.

Pienimuotoinen riistan lihan myynti mahdollistaa metsästysseuran talouden kehittämisen ja parantaa metsästysseuran toiminnan edellytyksiä muuttuvassa ympäristössä osana paikallisyhteisöä. Lihan myymiseksi käsittelytilojen on täytettävä tietyt elintarvikelainsäädännön velvoittamat ehdot. Toiminnan käynnistyminen vaatii usein ulkopuolista apua.

Laatua lahtivajoihin Satakunnassa -hankkeen päätavoitteena on saada Satakuntaan käyttöön uusia, elintarvikehuoneistovaatimuksen (ilmoitettu elintarvikehuoneisto) mukaisia riistan käsittelytiloja niin, että jatkossa erityisesti vahvoille peurakanta-alueille syntyisi nykyistä kattavampi verkosto kyseisiä käsittelytiloja riistaresurssin tehokkaaksi ja monipuoliseksi hyödyntämiseksi.

Kyselyiden, haastattelujen ja lahtivajakäyntien pohjalta hankkeen tavoitteena on saada vähintään viisi seuraa aloittamaan suunnittelu käsittelytilojen rakentamiseen / uudistamiseen yhteistyössä hankkeen asiantuntijoiden kanssa.

Kiinnostaisiko teidän metsästysseuraanne kuulla lisää toimista, joilla lahtivaja voidaan saattaa elintarvikehuoneistoksi? Tai kuulisitteko mielellänne asiasta muuten lisää?

Jätä yhteystietosi linkistä avautuvaan lomakkeeseen ja otamme sinuun yhteyttä, niin jutellaan lisää. Kirjoita aiheeksi “Lahtivaja/yhteydenottopyyntö”

Pääset lomakkeeseen klikkaamalla tästä.

Laatua lahtivajoihin ABC-opas lahtivajainvestoinnin toteuttamiseen

Hanke-esite

Laatua lahtivajoihin Satakunnassa -hanke on Pyhäjärvi-instituutin ja Suomen Riistakeskuksen yhteishanke. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.