Hankkeen tavoitteena on vahvistaa satakuntalaisten alkutuottajien ammattitaitoa maatalousympäristön biodiversiteetin edistämisessä ja sen kestävässä hyödyntämisessä. Monimuotoisuuden… Pyhäjärviseudulle ovat keskittyneet biotalouden keskeisimmät toimijat Satakunnassa. Kiertotalous ja siihen liittyvät lakisääteiset vaatimukset ja toisaalta… Koronaepidemia, covid-19, on osoittanut lähellä tuotetun ruoan ja alueen elintarviketurvan suuren merkityksen. Vaikka Satakunnassa viljan,… ELVIS-hanke selventää kokonaiskuvaa varsinaissuomalaisten elintarvike- ja juoma- sekä luonnontuotealan yritysten vientipotentiaalista. Hankkeessa tarjotaan alkuvaiheen apua,… Hankkeen tavoitteena on lisätä ravintoloiden, vähittäiskaupan, ammattikeittiöiden ja matkailuyritysten tietoisuutta EU:n nimisuojajärjestelmästä. Lisäksi tavoitteena on… Monipuolinen kasvintuotanto on voimavara niin ruuan tuotannossa kuin hiilensidonnassakin. Hankkeessa keskitytään ruuaksi viljeltäviin ja osin… Green Future of Satakunta -hankkeen alkusysäys on tullut elintarviketeollisuuden tarpeista kehittää toimintaansa. Hankkeen avulla vastataan… Eurajoen valuma-alueella sijaitsevat happamat sulfaattimaat vaikuttavat ajoittain merkittävästi joen vedenlaatuun sekä eliöyhteisöön. Eurajoki toimii mm…. Herkät hiekat (Rikkaat rannat II) – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja… Hankkeet ovat osa kansainvälistä HOLA LAKE II -hankekokonaisuutta, jossa on mukana useita toimijoita. Kansainvälistä HOLA… Eläinten hyvinvointia parantamalla vaikutetaan positiivisesti eläinten oloihin, mutta myös tuotantotuloksiin ja tilojen kannattavuuteen. Lisäksi eläinten… Ilmaston muuttuminen vaikuttaa viljelyolosuhteisiin. Välillä kasvua rajoittaa kuivuus, toisinaan taas runsaat sateet ja tulvat vaikeuttavat… Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan kunnostustoimia Karvianjoen yläosan valuma-alueella. Tavoitteena on alueen vesistökuormituksen vähentäminen ja tulvaherkkyyden… Luomukasvisten kasvanut kysyntä on johtanut jalostavan teollisuuden tarpeeseen kasvattaa luomukasvisten hankintaa. Luomuvihannesten ja -perunan tuotanto… Eurajoen vesistöalueen vesistöt ovat ekologisen luokituksen mukaan pääosin tyydyttävässä tilassa ja niitä kuormittavat maa- ja… Köyliönjärvi on pinta-alaltaan 12,5 km2 suuruinen rehevä järvi, joka on ekologiselta tilaltaan luokiteltu välttä-vään tilaan…. Kuinka paljon yksittäinen maatila tuottaa ympäristövaikutuksia? Entä mistä tuotannon vaiheista nämä ympäristövaikutukset syntyvät? LCA4FARMS pyrkii… EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ “Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments… Parsa on vakiinnuttanut Suomessakin asemansa kevään ja alkukesän herkkuna kuluttajien lautasilla. Parsan kulutus on kasvanut… Pienvesi-HELMI-hankkeessa ennallistetaan, suunnitellaan ja inventoidaan pienvesiä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Keski-Suomessa ja Lapissa vuosina 2022 ja… Hankkeen tarkoituksena on käytännön toimilla ennallistaa ja turvata kohdealueiden linnustollisia arvoja, ympäristön tilaa sekä lisätä… Satakunta EcoFood-hankkeessa Satakunnan ruokaekosysteemiin luodaan uutta ja syvempää osaamista. Ekosysteemin toimintaa voidaan vahvistaa yhteisin toimenpitein,… Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalainen lähiruokaketju valtakunnan kärkeen uusien… Suomalaisessa siipikarjatuotannossa, kananmunan ja broilerinlihan tuotantoketjujen ilmastovaikutukset ovat vastikään arvioitu. Koska siipikarjatiloilla on yleensä myös… Tiedolla osaamista luomutuotantoon -hankkeessa tuodaan satakuntalaiseen luomuruokaketjuun ajantasaista ja käytännönläheistä tietoa uudesta luomuasetuksesta ja EU:n… Ruokaketjun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Markkinoiden kasvava kuluttajavetoisuus, uusien teknologioiden vyöry alalle sekä ilmastonmuutos ovat… Nopeasti muuttuva toimintaympäristö haastaa ruokasektorin yrityksiä monin eri tavoin. Yritykset tarvitsevat tukea esimerkiksi liiketoimintansa kehittämiseen,… VesiKestävä-hankkeessa kehitetään metsätalouden vesienhallintaa ja -suojelua taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys huomioiden. Hankkeella vahvistetaan maa-… Versot ovat ravinteikkaita, runsaasti erilaisia arvokomponentteja sisältäviä, ympärivuotisesti kasvatettavia siementaimia. Versojen täysimittaista hyödyntämistä hidastaa tutkimustiedon… Yrtit ja niiden viljely linkittyvät moniin ajankohtaisiin ruoantuotannon ja kuluttamisen trendeihin. Kuluttajat arvottavat ekologisuuden ja… Maanviljelyn suurimpia lähitulevaisuuden haasteita ovat veden riittävyyteen liittyvät ongelmat. Suomessakin on jo koettu kuivia ajanjaksoja,…Biodiversiteetin tarjoamien ekosysteemipalvelujen käytön tehostaminen Satakunnan maatiloilla
Biotalouden tehostaminen Pyhäjärviseudulla
eKETJU – Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä Satakunnassa
Elintarvikeyritysten vientivalmiustason selvittäminen ja osaamisen lisääminen Varsinais-Suomessa – ELVIS
Erityiseksi todettu.
FutureCrops2.0 – Kysyntälähtöiset, hiiltä sitovat ja monimuotoisuutta lisäävät viljelykierrot
Green Future of Satakunta
HAPPASU – Happamien sulfaattimaiden parempaa vesienhallintaa Eurajoen valuma-alueella
Herkät hiekat – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
HOLA LAKE II – Köyliönjärvi ja Yläneenjoki
Hyvinvoiva possu – älykkään sikatalouden tulevaisuus
Hyvä maan kasvukunto – viljelijän ja vesistöjen etu
Karvianjoen yläosan valuma-alueen kunnostushanke
Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon
KÄTEVÄ – Käytännöntoimilla kohti Eurajoen vesistöalueen vaikuttavampaa vesienhallintaa
Köyliönjärven kunnostussuunnittelulla tehoa toiminnalle
LCA4FARMS – hiili- ja vesiviisaus Satakunnan maatiloille
LCA4Regions
Parsan viljelyn ja toimitusketjun kehittäminen Satakunnassa
Pienvesi-HELMI
Rikkaat rannat – Säkylän Pyhäjärven rantaluonnon monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
Satakunta EcoFood – elinvoimainen ruokaekosysteemi
Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut
Siipikarjatilojen monimuotoisuutta ja hiilensidontaa lisäävien toimien yhteensovittaminen – alueelliset ja paikalliset pilotit (SiipiHiili)
Tiedolla osaamista luomutuotantoon
Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa – TuKeVa
Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke
VesiKestävä- ympäristökestävyyttä metsätalouden vesienhallinnalla
Voimaversot
Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa – SATAYRTTI
Älykkäät kastelumenetelmät alkutuotannossa
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa satakuntalaisten alkutuottajien ammattitaitoa maatalousympäristön biodiversiteetin edistämisessä ja sen kestävässä hyödyntämisessä. Monimuotoisuuden… Pyhäjärviseudulle ovat keskittyneet biotalouden keskeisimmät toimijat Satakunnassa. Kiertotalous ja siihen liittyvät lakisääteiset vaatimukset ja toisaalta… Koronaepidemia, covid-19, on osoittanut lähellä tuotetun ruoan ja alueen elintarviketurvan suuren merkityksen. Vaikka Satakunnassa viljan,… ELVIS-hanke selventää kokonaiskuvaa varsinaissuomalaisten elintarvike- ja juoma- sekä luonnontuotealan yritysten vientipotentiaalista. Hankkeessa tarjotaan alkuvaiheen apua,… Hankkeen tavoitteena on lisätä ravintoloiden, vähittäiskaupan, ammattikeittiöiden ja matkailuyritysten tietoisuutta EU:n nimisuojajärjestelmästä. Lisäksi tavoitteena on… Monipuolinen kasvintuotanto on voimavara niin ruuan tuotannossa kuin hiilensidonnassakin. Hankkeessa keskitytään ruuaksi viljeltäviin ja osin… Green Future of Satakunta -hankkeen alkusysäys on tullut elintarviketeollisuuden tarpeista kehittää toimintaansa. Hankkeen avulla vastataan… Eurajoen valuma-alueella sijaitsevat happamat sulfaattimaat vaikuttavat ajoittain merkittävästi joen vedenlaatuun sekä eliöyhteisöön. Eurajoki toimii mm…. Herkät hiekat (Rikkaat rannat II) – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja… Hankkeet ovat osa kansainvälistä HOLA LAKE II -hankekokonaisuutta, jossa on mukana useita toimijoita. Kansainvälistä HOLA… Eläinten hyvinvointia parantamalla vaikutetaan positiivisesti eläinten oloihin, mutta myös tuotantotuloksiin ja tilojen kannattavuuteen. Lisäksi eläinten… Ilmaston muuttuminen vaikuttaa viljelyolosuhteisiin. Välillä kasvua rajoittaa kuivuus, toisinaan taas runsaat sateet ja tulvat vaikeuttavat… Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan kunnostustoimia Karvianjoen yläosan valuma-alueella. Tavoitteena on alueen vesistökuormituksen vähentäminen ja tulvaherkkyyden… Luomukasvisten kasvanut kysyntä on johtanut jalostavan teollisuuden tarpeeseen kasvattaa luomukasvisten hankintaa. Luomuvihannesten ja -perunan tuotanto… Eurajoen vesistöalueen vesistöt ovat ekologisen luokituksen mukaan pääosin tyydyttävässä tilassa ja niitä kuormittavat maa- ja… Köyliönjärvi on pinta-alaltaan 12,5 km2 suuruinen rehevä järvi, joka on ekologiselta tilaltaan luokiteltu välttä-vään tilaan…. Kuinka paljon yksittäinen maatila tuottaa ympäristövaikutuksia? Entä mistä tuotannon vaiheista nämä ympäristövaikutukset syntyvät? LCA4FARMS pyrkii… EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ “Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments… Parsa on vakiinnuttanut Suomessakin asemansa kevään ja alkukesän herkkuna kuluttajien lautasilla. Parsan kulutus on kasvanut… Pienvesi-HELMI-hankkeessa ennallistetaan, suunnitellaan ja inventoidaan pienvesiä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Keski-Suomessa ja Lapissa vuosina 2022 ja… Hankkeen tarkoituksena on käytännön toimilla ennallistaa ja turvata kohdealueiden linnustollisia arvoja, ympäristön tilaa sekä lisätä… Satakunta EcoFood-hankkeessa Satakunnan ruokaekosysteemiin luodaan uutta ja syvempää osaamista. Ekosysteemin toimintaa voidaan vahvistaa yhteisin toimenpitein,… Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalainen lähiruokaketju valtakunnan kärkeen uusien… Suomalaisessa siipikarjatuotannossa, kananmunan ja broilerinlihan tuotantoketjujen ilmastovaikutukset ovat vastikään arvioitu. Koska siipikarjatiloilla on yleensä myös… Tiedolla osaamista luomutuotantoon -hankkeessa tuodaan satakuntalaiseen luomuruokaketjuun ajantasaista ja käytännönläheistä tietoa uudesta luomuasetuksesta ja EU:n… Ruokaketjun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Markkinoiden kasvava kuluttajavetoisuus, uusien teknologioiden vyöry alalle sekä ilmastonmuutos ovat… Nopeasti muuttuva toimintaympäristö haastaa ruokasektorin yrityksiä monin eri tavoin. Yritykset tarvitsevat tukea esimerkiksi liiketoimintansa kehittämiseen,… VesiKestävä-hankkeessa kehitetään metsätalouden vesienhallintaa ja -suojelua taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys huomioiden. Hankkeella vahvistetaan maa-… Versot ovat ravinteikkaita, runsaasti erilaisia arvokomponentteja sisältäviä, ympärivuotisesti kasvatettavia siementaimia. Versojen täysimittaista hyödyntämistä hidastaa tutkimustiedon… Yrtit ja niiden viljely linkittyvät moniin ajankohtaisiin ruoantuotannon ja kuluttamisen trendeihin. Kuluttajat arvottavat ekologisuuden ja… Maanviljelyn suurimpia lähitulevaisuuden haasteita ovat veden riittävyyteen liittyvät ongelmat. Suomessakin on jo koettu kuivia ajanjaksoja,…Biodiversiteetin tarjoamien ekosysteemipalvelujen käytön tehostaminen Satakunnan maatiloilla
Biotalouden tehostaminen Pyhäjärviseudulla
eKETJU – Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä Satakunnassa
Elintarvikeyritysten vientivalmiustason selvittäminen ja osaamisen lisääminen Varsinais-Suomessa – ELVIS
Erityiseksi todettu.
FutureCrops2.0 – Kysyntälähtöiset, hiiltä sitovat ja monimuotoisuutta lisäävät viljelykierrot
Green Future of Satakunta
HAPPASU – Happamien sulfaattimaiden parempaa vesienhallintaa Eurajoen valuma-alueella
Herkät hiekat – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
HOLA LAKE II – Köyliönjärvi ja Yläneenjoki
Hyvinvoiva possu – älykkään sikatalouden tulevaisuus
Hyvä maan kasvukunto – viljelijän ja vesistöjen etu
Karvianjoen yläosan valuma-alueen kunnostushanke
Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon
KÄTEVÄ – Käytännöntoimilla kohti Eurajoen vesistöalueen vaikuttavampaa vesienhallintaa
Köyliönjärven kunnostussuunnittelulla tehoa toiminnalle
LCA4FARMS – hiili- ja vesiviisaus Satakunnan maatiloille
LCA4Regions
Parsan viljelyn ja toimitusketjun kehittäminen Satakunnassa
Pienvesi-HELMI
Rikkaat rannat – Säkylän Pyhäjärven rantaluonnon monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
Satakunta EcoFood – elinvoimainen ruokaekosysteemi
Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut
Siipikarjatilojen monimuotoisuutta ja hiilensidontaa lisäävien toimien yhteensovittaminen – alueelliset ja paikalliset pilotit (SiipiHiili)
Tiedolla osaamista luomutuotantoon
Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa – TuKeVa
Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke
VesiKestävä- ympäristökestävyyttä metsätalouden vesienhallinnalla
Voimaversot
Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa – SATAYRTTI
Älykkäät kastelumenetelmät alkutuotannossa