Pyhäjärviseudulle ovat keskittyneet biotalouden keskeisimmät toimijat Satakunnassa. Kiertotalous ja siihen liittyvät lakisääteiset vaatimukset ja toisaalta… Koronaepidemia, covid-19, on osoittanut lähellä tuotetun ruoan ja alueen elintarviketurvan suuren merkityksen. Vaikka Satakunnassa viljan,… Green Future of Satakunta -hankkeen alkusysäys on tullut elintarviketeollisuuden tarpeista kehittää toimintaansa. Hankkeen avulla vastataan… Eurajoen valuma-alueella sijaitsevat happamat sulfaattimaat vaikuttavat ajoittain merkittävästi joen vedenlaatuun sekä eliöyhteisöön. Eurajoki toimii mm…. Hinnerjoen jokiuoma on paikoin kauttaaltaan vesikasvillisuuden täyttämä ja vieraslajit ovat vallanneet Hinnerjoen Kirkonkylän läpi virtaavan… Kestävä kehitys ja lähiruoka ovat viime vuosina olleet kasvava trendi Euroopan laajuisesti. Suomessa jokamiehenoikeudet ja… Eläinten hyvinvointia parantamalla vaikutetaan positiivisesti eläinten oloihin, mutta myös tuotantotuloksiin ja tilojen kannattavuuteen. Lisäksi eläinten… Ilmaston muuttuminen vaikuttaa viljelyolosuhteisiin. Välillä kasvua rajoittaa kuivuus, toisinaan taas runsaat sateet ja tulvat vaikeuttavat… Kotimainen kala on tärkeä proteiinien ja välttämättömien omega-3 rasvahappojen lähde. Ilmastonmuutos luo kuitenkin potentiaalisen uhan… Hankkeen päätavoitteena on tuottaa Satakunnan elintarviketeollisuudelle työkaluja veden laadun ja määrän kokonaisvaltaiseen hallintaan, osoittaa veteen… Luomukasvisten kasvanut kysyntä on johtanut jalostavan teollisuuden tarpeeseen kasvattaa luomukasvisten hankintaa. Luomuvihannesten ja -perunan tuotanto… Vesiensuojelun tehostamisohjelman kuluessa vuosina 2019-2021 on rakennekalkittu ja kuitukäsitelty peltoa, jotta voidaan selvittää näiden toimenpiteiden… Hankkeen tavoitteena on saada järvikuore monikanavaisesti markkinoille ja kuluttajien lautasille sekä rakentaa koko arvoketjun läpäisevä… Eurajoen vesistöalueen vesistöt ovat ekologisen luokituksen mukaan pääosin tyydyttävässä tilassa ja niitä kuormittavat maa- ja… Kiinnostus riistan lihaa kohtaan on suurta, ja metsästysseuroista löytyykin halukkuutta pienimuotoiseen lihan myyntiin ja lihan… Kuinka paljon yksittäinen maatila tuottaa ympäristövaikutuksia? Entä mistä tuotannon vaiheista nämä ympäristövaikutukset syntyvät? LCA4FARMS pyrkii… EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ “Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments… Hankkeessa korostetaan paikallisen luomutuotannon tärkeyttä ruokaketjussa. Satakunnan imagoa luomumaakuntana nostetaan ruokaketjun luomualan toimijoiden yhteistyötä korostaen… Rauman Papinpellon asuinalueen hulevesien ja ajoittaisten meritulvien hallintaan valmistui kosteikkoratkaisu vuonna 2018 samaan aikaan kun… Parsa on vakiinnuttanut Suomessakin asemansa kevään ja alkukesän herkkuna kuluttajien lautasilla. Parsan kulutus on kasvanut… Hankkeen tarkoituksena on käytännön toimilla ennallistaa ja turvata kohdealueiden linnustollisia arvoja, ympäristön tilaa sekä lisätä… Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalainen lähiruokaketju valtakunnan kärkeen uusien… Hankkeen päätavoitteena on ohjata ja tukea satakuntalaisen ruoantuotantoketjun siirtymistä ilmastoystävällisempään tuotantoon tukemalla Satakunnan biokiertotalouden kasvuohjelmassa… Suomalaisessa siipikarjatuotannossa, kananmunan ja broilerinlihan tuotantoketjujen ilmastovaikutukset ovat vastikään arvioitu. Koska siipikarjatiloilla on yleensä myös… Ilmastonmuutokseen varautuminen ja sen hyötyjen viljelijäkohtainen optimointi vaativat muutoksia suhtautumisessa koko alkutuotannon kokonaisuuteen. Viljelijän pitää… Viheliäiset vieraat -hankkeessa kartoitetaan kahden haitallisen vieraslajin, jättipalsamin ja kanadanvesiruton, esiintymiä ja levinneisyyttä Eurajoen vesistöalueella… Yrtit ja niiden viljely linkittyvät moniin ajankohtaisiin ruoantuotannon ja kuluttamisen trendeihin. Kuluttajat arvottavat ekologisuuden ja… Maanviljelyn suurimpia lähitulevaisuuden haasteita ovat veden riittävyyteen liittyvät ongelmat. Suomessakin on jo koettu kuivia ajanjaksoja,…Biotalouden kehittäminen Pyhäjärviseudulla
eKETJU – Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä Satakunnassa
Green Future of Satakunta
HAPPASU – Happamien sulfaattimaiden parempaa vesienhallintaa Eurajoen valuma-alueella
Hinnerjoen jokiuoman ja ranta-alueen kokonaisvaltainen kehittäminen
Hurahdetaan herkkutatteihin
Hyvinvoiva possu – älykkään sikatalouden tulevaisuus
Hyvä maan kasvukunto – viljelijän ja vesistöjen etu
Ilmastonmuutoksen vaikutus järvikalojen ravintoarvoon ja kannanvaihteluihin – esimerkkinä Säkylän Pyhäjärven särjet, muikut ja kuoreet (Muuttuva kalasto)
Kilpailuetua Satakunnan elintarviketeollisuuden ja ruokaketjun veden laadusta ja laadunhallinnasta – LAATUVESI
Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon
Kuidun ja rakennekalkin vesiensuojeluvaikutukset (RAKENNE-KUITU)
Kuoreherkkuja lautaselle
KÄTEVÄ – Käytännöntoimilla kohti Eurajoen vesistöalueen vaikuttavampaa vesienhallintaa
Laatua lahtivajoihin Satakunnassa
LCA4FARMS – hiili- ja vesiviisaus Satakunnan maatiloille
LCA4Regions
Luomuisa Satakunta – Luomutuotannolla lisäarvoa ruokaketjuun
Papinpellon hulevesikosteikon laadullisen hallinnan parantaminen Rauman kaupunkialueella
Parsan viljelyn ja toimitusketjun kehittäminen Satakunnassa
Rikkaat rannat – Säkylän Pyhäjärven rantaluonnon monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut
Satakuntalaisen ruokaketjun ilmastokestävyysohjelma
Siipikarjatilojen monimuotoisuutta ja hiilensidontaa lisäävien toimien yhteensovittaminen – alueelliset ja paikalliset pilotit (SiipiHiili)
Tulevaisuuden alkutuotannon menestystekijät Lounais-Suomessa
Viheliäiset vieraat – haitallisten vieraslajien hallinta ja leviämisen estäminen Eurajoen vesistöalueella
Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa – SATAYRTTI
Älykkäät kastelumenetelmät alkutuotannossa
Pyhäjärviseudulle ovat keskittyneet biotalouden keskeisimmät toimijat Satakunnassa. Kiertotalous ja siihen liittyvät lakisääteiset vaatimukset ja toisaalta… Koronaepidemia, covid-19, on osoittanut lähellä tuotetun ruoan ja alueen elintarviketurvan suuren merkityksen. Vaikka Satakunnassa viljan,… Green Future of Satakunta -hankkeen alkusysäys on tullut elintarviketeollisuuden tarpeista kehittää toimintaansa. Hankkeen avulla vastataan… Eurajoen valuma-alueella sijaitsevat happamat sulfaattimaat vaikuttavat ajoittain merkittävästi joen vedenlaatuun sekä eliöyhteisöön. Eurajoki toimii mm…. Hinnerjoen jokiuoma on paikoin kauttaaltaan vesikasvillisuuden täyttämä ja vieraslajit ovat vallanneet Hinnerjoen Kirkonkylän läpi virtaavan… Kestävä kehitys ja lähiruoka ovat viime vuosina olleet kasvava trendi Euroopan laajuisesti. Suomessa jokamiehenoikeudet ja… Eläinten hyvinvointia parantamalla vaikutetaan positiivisesti eläinten oloihin, mutta myös tuotantotuloksiin ja tilojen kannattavuuteen. Lisäksi eläinten… Ilmaston muuttuminen vaikuttaa viljelyolosuhteisiin. Välillä kasvua rajoittaa kuivuus, toisinaan taas runsaat sateet ja tulvat vaikeuttavat… Kotimainen kala on tärkeä proteiinien ja välttämättömien omega-3 rasvahappojen lähde. Ilmastonmuutos luo kuitenkin potentiaalisen uhan… Hankkeen päätavoitteena on tuottaa Satakunnan elintarviketeollisuudelle työkaluja veden laadun ja määrän kokonaisvaltaiseen hallintaan, osoittaa veteen… Luomukasvisten kasvanut kysyntä on johtanut jalostavan teollisuuden tarpeeseen kasvattaa luomukasvisten hankintaa. Luomuvihannesten ja -perunan tuotanto… Vesiensuojelun tehostamisohjelman kuluessa vuosina 2019-2021 on rakennekalkittu ja kuitukäsitelty peltoa, jotta voidaan selvittää näiden toimenpiteiden… Hankkeen tavoitteena on saada järvikuore monikanavaisesti markkinoille ja kuluttajien lautasille sekä rakentaa koko arvoketjun läpäisevä… Eurajoen vesistöalueen vesistöt ovat ekologisen luokituksen mukaan pääosin tyydyttävässä tilassa ja niitä kuormittavat maa- ja… Kiinnostus riistan lihaa kohtaan on suurta, ja metsästysseuroista löytyykin halukkuutta pienimuotoiseen lihan myyntiin ja lihan… Kuinka paljon yksittäinen maatila tuottaa ympäristövaikutuksia? Entä mistä tuotannon vaiheista nämä ympäristövaikutukset syntyvät? LCA4FARMS pyrkii… EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ “Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments… Hankkeessa korostetaan paikallisen luomutuotannon tärkeyttä ruokaketjussa. Satakunnan imagoa luomumaakuntana nostetaan ruokaketjun luomualan toimijoiden yhteistyötä korostaen… Rauman Papinpellon asuinalueen hulevesien ja ajoittaisten meritulvien hallintaan valmistui kosteikkoratkaisu vuonna 2018 samaan aikaan kun… Parsa on vakiinnuttanut Suomessakin asemansa kevään ja alkukesän herkkuna kuluttajien lautasilla. Parsan kulutus on kasvanut… Hankkeen tarkoituksena on käytännön toimilla ennallistaa ja turvata kohdealueiden linnustollisia arvoja, ympäristön tilaa sekä lisätä… Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalainen lähiruokaketju valtakunnan kärkeen uusien… Hankkeen päätavoitteena on ohjata ja tukea satakuntalaisen ruoantuotantoketjun siirtymistä ilmastoystävällisempään tuotantoon tukemalla Satakunnan biokiertotalouden kasvuohjelmassa… Suomalaisessa siipikarjatuotannossa, kananmunan ja broilerinlihan tuotantoketjujen ilmastovaikutukset ovat vastikään arvioitu. Koska siipikarjatiloilla on yleensä myös… Ilmastonmuutokseen varautuminen ja sen hyötyjen viljelijäkohtainen optimointi vaativat muutoksia suhtautumisessa koko alkutuotannon kokonaisuuteen. Viljelijän pitää… Viheliäiset vieraat -hankkeessa kartoitetaan kahden haitallisen vieraslajin, jättipalsamin ja kanadanvesiruton, esiintymiä ja levinneisyyttä Eurajoen vesistöalueella… Yrtit ja niiden viljely linkittyvät moniin ajankohtaisiin ruoantuotannon ja kuluttamisen trendeihin. Kuluttajat arvottavat ekologisuuden ja… Maanviljelyn suurimpia lähitulevaisuuden haasteita ovat veden riittävyyteen liittyvät ongelmat. Suomessakin on jo koettu kuivia ajanjaksoja,…Biotalouden kehittäminen Pyhäjärviseudulla
eKETJU – Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä Satakunnassa
Green Future of Satakunta
HAPPASU – Happamien sulfaattimaiden parempaa vesienhallintaa Eurajoen valuma-alueella
Hinnerjoen jokiuoman ja ranta-alueen kokonaisvaltainen kehittäminen
Hurahdetaan herkkutatteihin
Hyvinvoiva possu – älykkään sikatalouden tulevaisuus
Hyvä maan kasvukunto – viljelijän ja vesistöjen etu
Ilmastonmuutoksen vaikutus järvikalojen ravintoarvoon ja kannanvaihteluihin – esimerkkinä Säkylän Pyhäjärven särjet, muikut ja kuoreet (Muuttuva kalasto)
Kilpailuetua Satakunnan elintarviketeollisuuden ja ruokaketjun veden laadusta ja laadunhallinnasta – LAATUVESI
Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon
Kuidun ja rakennekalkin vesiensuojeluvaikutukset (RAKENNE-KUITU)
Kuoreherkkuja lautaselle
KÄTEVÄ – Käytännöntoimilla kohti Eurajoen vesistöalueen vaikuttavampaa vesienhallintaa
Laatua lahtivajoihin Satakunnassa
LCA4FARMS – hiili- ja vesiviisaus Satakunnan maatiloille
LCA4Regions
Luomuisa Satakunta – Luomutuotannolla lisäarvoa ruokaketjuun
Papinpellon hulevesikosteikon laadullisen hallinnan parantaminen Rauman kaupunkialueella
Parsan viljelyn ja toimitusketjun kehittäminen Satakunnassa
Rikkaat rannat – Säkylän Pyhäjärven rantaluonnon monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut
Satakuntalaisen ruokaketjun ilmastokestävyysohjelma
Siipikarjatilojen monimuotoisuutta ja hiilensidontaa lisäävien toimien yhteensovittaminen – alueelliset ja paikalliset pilotit (SiipiHiili)
Tulevaisuuden alkutuotannon menestystekijät Lounais-Suomessa
Viheliäiset vieraat – haitallisten vieraslajien hallinta ja leviämisen estäminen Eurajoen vesistöalueella
Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa – SATAYRTTI
Älykkäät kastelumenetelmät alkutuotannossa