Hankkeen tavoitteena on vahvistaa satakuntalaisten alkutuottajien ammattitaitoa maatalousympäristön biodiversiteetin edistämisessä ja sen kestävässä hyödyntämisessä. Monimuotoisuuden… Hankkeen tavoitteena on korvata turvetuotannon vähentymisestä aiheutuvia tulonmenetyksiä paikallistaloudessa kehittämällä Satakunnan biotalouden ja ruokaketjun TKI-toimintaa…. Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalaisten ja varsinaissuomalaisten broileritilojen talous- ja johtamisosaamista, niin, että tiloilla olisi… DeliSoil -hanke edistää Euroopan Unionin Missio “A Soil Deal for Europe” toteutumista parantamalla maan kasvukuntoa… Ce4Re-hankkeen päätavoitteena on edistää keskisen Itämeren alueen ravintola-alan siirtymistä kohti kiertotaloutta. Ravintolat ovat yhä merkittävämmässä… Hankkeessa kehitetään ratkaisuja elintarvikealan työvoiman saatavuusongelmiin ja haasteisiin, jotka koskevat erityisesti kausityön ja koulutukseltaan ja… Hankkeen tavoitteena on lisätä ravintoloiden, vähittäiskaupan, ammattikeittiöiden ja matkailuyritysten tietoisuutta EU:n nimisuojajärjestelmästä. Lisäksi tavoitteena on… Green Future of Satakunta -hankkeen alkusysäys on tullut elintarviketeollisuuden tarpeista kehittää toimintaansa. Hankkeen avulla vastataan… Eurajoen valuma-alueella sijaitsevat happamat sulfaattimaat vaikuttavat ajoittain merkittävästi joen vedenlaatuun sekä eliöyhteisöön. Eurajoki toimii mm…. Herkät hiekat (Rikkaat rannat II) – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja… Hankkeet ovat osa kansainvälistä HOLA LAKE II -hankekokonaisuutta, jossa on mukana useita toimijoita. Kansainvälistä HOLA… Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan kunnostustoimia Karvianjoen yläosan valuma-alueella. Tavoitteena on alueen vesistökuormituksen vähentäminen ja tulvaherkkyyden… Kuinka paljon yksittäinen maatila tuottaa ympäristövaikutuksia? Entä mistä tuotannon vaiheista nämä ympäristövaikutukset syntyvät? LCA4FARMS pyrkii… EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ “Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments… Varsinais-Suomella on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen… Digitalisaation eteneminen monella ammattialalla luo uusia osaamistarpeita, ja siten ammatillisen koulutusjärjestelmän uudelleenajattelua. ERASMUS+ rahoitteinen MASTERY… Parsa on vakiinnuttanut Suomessakin asemansa kevään ja alkukesän herkkuna kuluttajien lautasilla. Parsan kulutus on kasvanut… Hankkeen tarkoituksena on käytännön toimilla ennallistaa ja turvata kohdealueiden linnustollisia arvoja, ympäristön tilaa sekä lisätä… Rypsin ja rapsin viljelyä tarvitaan Suomessa lisää. Suomalainen elintarviketeollisuus haluaisi käyttää huomattavasti nykyistä enemmän kotimaista… Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara) hanke edistää Satakunnan luonnonvesien vesihuoltovarmuutta ilmastonmuutokseen sopeutumisessa laadukkaan… Satakunta EcoFood-hankkeessa Satakunnan ruokaekosysteemiin luodaan uutta ja syvempää osaamista. Ekosysteemin toimintaa voidaan vahvistaa yhteisin toimenpitein,… Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalainen lähiruokaketju valtakunnan kärkeen uusien… Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi -hankkeessa toteutetaan toimia Eurajoen, Ilminjärven, Lapinjoen, Loukostenjärven, Lutanjärven ja Turajärven… Suomalaisessa siipikarjatuotannossa, kananmunan ja broilerinlihan tuotantoketjujen ilmastovaikutukset ovat vastikään arvioitu. Koska siipikarjatiloilla on yleensä myös… Hankkeen tavoitteena on selvittää järvisimpukoiden soveltuvuutta elinkeinokalatalouden, elintarviketeollisuuden ja muun teollisuuden käyttöön. Lisäksi tavoitteena on… Tiedolla osaamista luomutuotantoon -hankkeessa tuodaan satakuntalaiseen luomuruokaketjuun ajantasaista ja käytännönläheistä tietoa uudesta luomuasetuksesta ja EU:n… Satakunnassa turvetuotannon käytössä oleva tuotantoala laskee nopeasti. Turpeen energiakäytön ja tuotannon päästöt Satakunnassa laskevat vuosien… Nopeasti muuttuva toimintaympäristö haastaa ruokasektorin yrityksiä monin eri tavoin. Yritykset tarvitsevat tukea esimerkiksi liiketoimintansa kehittämiseen,… VesiKestävä-hankkeessa kehitetään metsätalouden vesienhallintaa ja -suojelua taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys huomioiden. Hankkeella vahvistetaan maa-… Yrtit ja niiden viljely linkittyvät moniin ajankohtaisiin ruoantuotannon ja kuluttamisen trendeihin. Kuluttajat arvottavat ekologisuuden ja… Maanviljelyn suurimpia lähitulevaisuuden haasteita ovat veden riittävyyteen liittyvät ongelmat. Suomessakin on jo koettu kuivia ajanjaksoja,… Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju -hanke nostaa sian tuotantoketjun – erityisesti alkutuotannon – kilpailukykyä…Biodiversiteetin tarjoamien ekosysteemipalvelujen käytön tehostaminen Satakunnan maatiloilla
BIOVAHVA – Satakunnan biotalouden vahvistaminen ja varmistaminen
Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen
DeliSoil – Delivering safe, sustainable, tailored & societally accepted soil improvers from circular food production processes for boosting soil health
Development of Joint Circular Solutions in the CB Restaurant Sector (Ce4Re)
Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut
Erityiseksi todettu.
Green Future of Satakunta
HAPPASU – Happamien sulfaattimaiden parempaa vesienhallintaa Eurajoen valuma-alueella
Herkät hiekat – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
HOLA LAKE II – Köyliönjärvi ja Yläneenjoki
Karvianjoen yläosan valuma-alueen kunnostushanke
LCA4FARMS – hiili- ja vesiviisaus Satakunnan maatiloille
LCA4Regions
Lähempää lautaselle
MASTERY – Micro credentials reliability unleashing green economy
Parsan viljelyn ja toimitusketjun kehittäminen Satakunnassa
Rikkaat rannat – Säkylän Pyhäjärven rantaluonnon monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
Rypsin ja rapsin viljelyvarmuuden ja -määrän lisääminen
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara)
Satakunta EcoFood – elinvoimainen ruokaekosysteemi
Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi
Siipikarjatilojen monimuotoisuutta ja hiilensidontaa lisäävien toimien yhteensovittaminen – alueelliset ja paikalliset pilotit (SiipiHiili)
SIMPUKKA – Järvisimpukan kestävä hyödyntäminen elinkeinokalataloudessa
Tiedolla osaamista luomutuotantoon
Turvetuotantoalueiden ennallistamisen ja päästöjen vähentämisen selvitykset ja pilotoinnit
Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke
VesiKestävä- ympäristökestävyyttä metsätalouden vesienhallinnalla
Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa – SATAYRTTI
Älykkäät kastelumenetelmät alkutuotannossa
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa satakuntalaisten alkutuottajien ammattitaitoa maatalousympäristön biodiversiteetin edistämisessä ja sen kestävässä hyödyntämisessä. Monimuotoisuuden… Hankkeen tavoitteena on korvata turvetuotannon vähentymisestä aiheutuvia tulonmenetyksiä paikallistaloudessa kehittämällä Satakunnan biotalouden ja ruokaketjun TKI-toimintaa…. Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalaisten ja varsinaissuomalaisten broileritilojen talous- ja johtamisosaamista, niin, että tiloilla olisi… DeliSoil -hanke edistää Euroopan Unionin Missio “A Soil Deal for Europe” toteutumista parantamalla maan kasvukuntoa… Ce4Re-hankkeen päätavoitteena on edistää keskisen Itämeren alueen ravintola-alan siirtymistä kohti kiertotaloutta. Ravintolat ovat yhä merkittävämmässä… Hankkeessa kehitetään ratkaisuja elintarvikealan työvoiman saatavuusongelmiin ja haasteisiin, jotka koskevat erityisesti kausityön ja koulutukseltaan ja… Hankkeen tavoitteena on lisätä ravintoloiden, vähittäiskaupan, ammattikeittiöiden ja matkailuyritysten tietoisuutta EU:n nimisuojajärjestelmästä. Lisäksi tavoitteena on… Green Future of Satakunta -hankkeen alkusysäys on tullut elintarviketeollisuuden tarpeista kehittää toimintaansa. Hankkeen avulla vastataan… Eurajoen valuma-alueella sijaitsevat happamat sulfaattimaat vaikuttavat ajoittain merkittävästi joen vedenlaatuun sekä eliöyhteisöön. Eurajoki toimii mm…. Herkät hiekat (Rikkaat rannat II) – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja… Hankkeet ovat osa kansainvälistä HOLA LAKE II -hankekokonaisuutta, jossa on mukana useita toimijoita. Kansainvälistä HOLA… Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan kunnostustoimia Karvianjoen yläosan valuma-alueella. Tavoitteena on alueen vesistökuormituksen vähentäminen ja tulvaherkkyyden… Kuinka paljon yksittäinen maatila tuottaa ympäristövaikutuksia? Entä mistä tuotannon vaiheista nämä ympäristövaikutukset syntyvät? LCA4FARMS pyrkii… EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ “Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments… Varsinais-Suomella on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen… Digitalisaation eteneminen monella ammattialalla luo uusia osaamistarpeita, ja siten ammatillisen koulutusjärjestelmän uudelleenajattelua. ERASMUS+ rahoitteinen MASTERY… Parsa on vakiinnuttanut Suomessakin asemansa kevään ja alkukesän herkkuna kuluttajien lautasilla. Parsan kulutus on kasvanut… Hankkeen tarkoituksena on käytännön toimilla ennallistaa ja turvata kohdealueiden linnustollisia arvoja, ympäristön tilaa sekä lisätä… Rypsin ja rapsin viljelyä tarvitaan Suomessa lisää. Suomalainen elintarviketeollisuus haluaisi käyttää huomattavasti nykyistä enemmän kotimaista… Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara) hanke edistää Satakunnan luonnonvesien vesihuoltovarmuutta ilmastonmuutokseen sopeutumisessa laadukkaan… Satakunta EcoFood-hankkeessa Satakunnan ruokaekosysteemiin luodaan uutta ja syvempää osaamista. Ekosysteemin toimintaa voidaan vahvistaa yhteisin toimenpitein,… Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalainen lähiruokaketju valtakunnan kärkeen uusien… Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi -hankkeessa toteutetaan toimia Eurajoen, Ilminjärven, Lapinjoen, Loukostenjärven, Lutanjärven ja Turajärven… Suomalaisessa siipikarjatuotannossa, kananmunan ja broilerinlihan tuotantoketjujen ilmastovaikutukset ovat vastikään arvioitu. Koska siipikarjatiloilla on yleensä myös… Hankkeen tavoitteena on selvittää järvisimpukoiden soveltuvuutta elinkeinokalatalouden, elintarviketeollisuuden ja muun teollisuuden käyttöön. Lisäksi tavoitteena on… Tiedolla osaamista luomutuotantoon -hankkeessa tuodaan satakuntalaiseen luomuruokaketjuun ajantasaista ja käytännönläheistä tietoa uudesta luomuasetuksesta ja EU:n… Satakunnassa turvetuotannon käytössä oleva tuotantoala laskee nopeasti. Turpeen energiakäytön ja tuotannon päästöt Satakunnassa laskevat vuosien… Nopeasti muuttuva toimintaympäristö haastaa ruokasektorin yrityksiä monin eri tavoin. Yritykset tarvitsevat tukea esimerkiksi liiketoimintansa kehittämiseen,… VesiKestävä-hankkeessa kehitetään metsätalouden vesienhallintaa ja -suojelua taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys huomioiden. Hankkeella vahvistetaan maa-… Yrtit ja niiden viljely linkittyvät moniin ajankohtaisiin ruoantuotannon ja kuluttamisen trendeihin. Kuluttajat arvottavat ekologisuuden ja… Maanviljelyn suurimpia lähitulevaisuuden haasteita ovat veden riittävyyteen liittyvät ongelmat. Suomessakin on jo koettu kuivia ajanjaksoja,… Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju -hanke nostaa sian tuotantoketjun – erityisesti alkutuotannon – kilpailukykyä…Biodiversiteetin tarjoamien ekosysteemipalvelujen käytön tehostaminen Satakunnan maatiloilla
BIOVAHVA – Satakunnan biotalouden vahvistaminen ja varmistaminen
Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen
DeliSoil – Delivering safe, sustainable, tailored & societally accepted soil improvers from circular food production processes for boosting soil health
Development of Joint Circular Solutions in the CB Restaurant Sector (Ce4Re)
Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut
Erityiseksi todettu.
Green Future of Satakunta
HAPPASU – Happamien sulfaattimaiden parempaa vesienhallintaa Eurajoen valuma-alueella
Herkät hiekat – Säkylän Pyhäjärven hiekkapohjaisten ulappasaarialueiden monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
HOLA LAKE II – Köyliönjärvi ja Yläneenjoki
Karvianjoen yläosan valuma-alueen kunnostushanke
LCA4FARMS – hiili- ja vesiviisaus Satakunnan maatiloille
LCA4Regions
Lähempää lautaselle
MASTERY – Micro credentials reliability unleashing green economy
Parsan viljelyn ja toimitusketjun kehittäminen Satakunnassa
Rikkaat rannat – Säkylän Pyhäjärven rantaluonnon monimuotoisuuden tukeminen elinympäristöjä kunnostamalla ja virtausoloja parantamalla
Rypsin ja rapsin viljelyvarmuuden ja -määrän lisääminen
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara)
Satakunta EcoFood – elinvoimainen ruokaekosysteemi
Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi
Siipikarjatilojen monimuotoisuutta ja hiilensidontaa lisäävien toimien yhteensovittaminen – alueelliset ja paikalliset pilotit (SiipiHiili)
SIMPUKKA – Järvisimpukan kestävä hyödyntäminen elinkeinokalataloudessa
Tiedolla osaamista luomutuotantoon
Turvetuotantoalueiden ennallistamisen ja päästöjen vähentämisen selvitykset ja pilotoinnit
Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke
VesiKestävä- ympäristökestävyyttä metsätalouden vesienhallinnalla
Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa – SATAYRTTI
Älykkäät kastelumenetelmät alkutuotannossa
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju