Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa

Suomi syö Satakunnasta -hankkeen päätavoite on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä. Satakuntalaista ruokaketjua nostetaan korostamalla kestävää ja vastuullista toimintaa.

Hankkeessa lisätään yhteistyötä ja verkostoitumista satakuntalaisten tuottajien ja yrittäjien välillä. Samalla kannustetaan osallistujia mukaan yritysryhmähankkeisiin. Kuluttajille esitellään uusia markkinakanavia. Viestinnässä kokeillaan uusia toimintatapoja sekä keinoja tuoda tuotteita kauppoihin ja ammattikeittiöihin.

Tavoitteena on myös, että Satakunta on tulevaisuudessa houkutteleva kohde tehdä työtä ja työllistyä. Täällä riittää työtä ruokaketjussa, niin suurissa kuin pienissäkin yrityksissä. Elintarviketeollisuus on myös merkittävä koulutusala. Hankkeessa esitellään ruokaketjun ammatteja nuorille ja tuodaan oppilaitosten ja tuottajien yhteistyönä esille erilaisia työtehtäviä tarinoiden avulla. Opiskelijoille tarjotaan opinnäytetöitä, jotka liittyvät yritysten TKI-prosesseihin. Pienempien yritysten kehitystarinoiden avulla nuoria kannustetaan yrittäjyyteen. Elintarvikeliikkeiden avulla toimijoille ja opiskelijoille tuodaan esille kaupan roolia ja nykypäivän kuluttajien vaatimuksia.

Hankkeessa viestitään aktiivisesti ruokaketjun ajankohtaisista tapahtumista, trendeistä ja lainsäädännön muutoksista. Yhteistyöhankkeen toteuttajien osaamista hyödynnetään ruokaketjun eri vaiheissa. Hanke osallistuu myös valtakunnallisen lähiruoan koordinaatiohankkeen toimintaan.

Lue lisää hankkeen toimista ja tapahtumista siksesparasta.fi