Lounaissuomalaisen vastuullisen ja bioturvallisen broilerin kasvatustavan kehittäminen

Kehittämishankkeen päätavoite on turvata kannattava ja kasvava broilerinlihan tuotanto satakuntalaisilla ja varsinaissuomalaisilla maatiloilla. Hankkeen nopean aikavälin tavoitteet liittyvät erilaisten tilatason taloudellisten menetysten minimointiin ja eri syistä johtuvien riskien ennakointiin.

Hankkeessa vahvistetaan lounaissuomalaista ja suomalaista broilerien kasvatustapaa ja konseptoidaan sen uusi tekninen toteutumismalli ja samalla päivitetään nykyiset käytössä olevat 3 erilaista kasvattamon konseptimallia vastaaman nykyisiä eri vaatimuksia. Lisäksi hankkeessa laaditaan tiloille Bioturvan hallintaohjelma, jolla varmistetaan kasvattamon ja tilakokonaisuuden bioturva, mm. eläintauteihin liittyvät riskit.

Hankkeen käytännön toimissa keskitytään erilaisten teknisten ratkaisujen ja kapasiteettien kehittämiseen sekä bioturvan, että haverien hallinnan varmistamiseen. Hankkeen tuloksena broilerin tilatason kannattava tuotanto turvataan ja mahdollistetaan tulevaisuuden tarvittavat korjaus- ja uusinvestoinnit kasvavassa markkinassa.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Pyhäjärvi-instituutti ja yhteistyötahona HKFoods Finland Oy.