Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kevätrypsin kasvustohavaintoja pellonpiennar Lapualla

26.6.2024 | 14:00 - 18:00

Tervetuloa Alavuden Öljynpuristamon pellonpiennartilaisuuteen Lapualle! Miten rypsin siemenen öljypitoisuutta voisi nostaa? Osana VARPSI-hanketta Lapualle on perustettu lannoituskoe, jossa tavoitteena on selvittää, miten lannoituksen ajankohta ja määrä vaikuttavat rypsin siemenen öljypitoisuuteen. Kuusi eri lannoituskäytäntöä sisältävää koetta esitellään Alavuden öljynpuristamon kanssa yhteistyössä järjestettävässä pellonpiennartilaisuudessa.

Tilaisuuden järjestää Pyhäjärvi-instituutti, RypsiRapsi-foorumi ja Alavuden Öljynpuristamo Oy. Se on Euroopan unionin osarahoittama.

Ohjelma

Alavuden Öljynpuristamon tervehdys, Aapo Liesmäki, tuotantovastaava
Rypsin ja rapsin viljelyn kehittäminen – mitä uutta on meneillään, Sauli Jaakkola, kehittämispäällikkö, Pyhäjärvi-instituutti
Kasvustoon tutustuminen, Sinuhe ja Kuutar CL-lajikkeet, Kari Alasaari, viljelijä ja viljelyneuvoja
Rypsin typpilannoituskokeen esittely, Marianne Nordman, työntekijä, Pyhäjärvi-instituutti

Lisäksi tapahtumassa ovat mukana Borealin öljykasvijalostaja Anu Väinölä sekä Yaran kehitysagronomi Anna-Kaisa Salovaara.

Tapahtumapaikka

Aloitus osoitteessa Jokitie 119, 62100 Lapua, jossa tutustuminen Kuutar CL-kevätrypsilohkoon. Lohkolta siirrytään osoitteeseen Ilkanpellontie, 62100 Lapua, jossa tutustuminen Sinuhe-kevätrypsilohkoon ja typpilannoituskokeen esittely (länsipäässä lohkoa).

Lisätietoja

Aapo Liesmäki, puh. 0400 449 850

Nähdään pientareella, tervetuloa!

Kuva: Kari Alasaari

Tiedot

Päivämäärä:
26.6.2024
Aika:
14:00 - 18:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://rypsirapsi.fi/ajankohtaiset/kevatrypsin-kasvustohavaintoja-pellonpientareella/