
Varsinais-Suomen ruokaketjun selvitystyön julkistamistilaisuus

Selvityksessä on koottu yhteen tiettyjen maakunnalle merkittävien tuotantosuuntien tulevaisuuskuvia ja muuttuvan toimintaympäristön vaikutuksia toimintaan. Selvitys toimii tietopohjana maakunnan tuleville kehittämistoimille ja -hankkeille sekä antaa syötteitä esimerkiksi tulevien vuosien ruokaketjua koskeviin strategisiin linjauksiin.
Julkistamistilaisuudessa selvityksen toteuttaja Kyösti Arovuori (REINU econ Oy) esittelee selvitystyötä, ja kuulemme myös kommenttipuheenvuoron Pro Agria Länsi-Suomen Sanna Pitkäseltä. Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä (Teams).
Ohjelma:
9.00 Tilaisuuden avaus ja alustus, Laura Varjotie, Pyhäjärvi-instituutti
9.05-9.35 Selvityksen esittely, Kyösti Arovuori, REINU econ Oy
9.35-9.50 Kommenttipuheenvuoro, Sanna Pitkänen, Pro Agria Länsi-Suomi
9.50-10.00 Loppukeskustelu
Ilmoittaudu mukaan: https://link.webropolsurveys.com/EP/47737750B9DAFB0A
Voit myös liittyä suoraan Teams-linkistä 28.1.2026 klo 9: Liity kokoukseen nyt
Selvitys on tilattu osana Lähempää lautaselle -hanketta, jossa paneudutaan siihen, että ruoantuottajat tarttuisivat paremmin julkisten hankintojen tarjoamiin mahdollisuuksiin, ja kehitetään heidän osaamistaan vastata julkisiin tarjouspyyntöihin toteuttamalla muun muassa dynaamiseen hankintamenettelyyn liittyvä pilotti yhteistyössä Kaarea Oy:n kanssa. Hankkeessa kehitetään myös julkisia ruokahankintoja tekevien henkilöiden osaamista sekä lisätään yhteistyötä ja kehitetään toimintatapoja, jotta hankkijoiden vuoropuhelu alueen ruoantuottajien ja jalostajien kanssa vahvistuisi. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta. Hanketta toteuttavat Valonia ja Pyhäjärvi-instituutti 1.5.2024-31.3.2026.
Otsikkokuva ©maaseutuverkosto
