Avoin työpaikka: laidunnuksen asiantuntija

Haemme edelläkävijäjoukkoomme Pyhäjärvi-instituuttisäätiöön Euraan laidunnuksen asiantuntijaa kehittämään kanssamme emolehmätilojen taloudellista kannattavuutta ja turvaamaan elinkeinon jatkuvuutta osaamisen noston avulla.

Työsi sisältää monialaisia hanketöitä liittyen laidunnuksen parhaiden käytänteiden osaamisen ja käyttöönoton lisäämiseksi mm. laidunnuksen perusteista, laidunnuskiertojen vaikutuksista ja niiden optimoinnista tilan lähtökohdista sekä keinoista vähentää suunnittelematonta laidunnusta sekä ylilaidunnusta. Lisäksi koulutuksilla pyritään tukemaan tuotannon sopeutumista ilmastonmuutokseen ja sään ääriolosuhteisiin (rankkasateet, myrskyt, tulvat, kuumuus, kuivuus).

Koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa tukenasi on maatalouden ja naudanlihatuotannon parhaita asiantuntijoita. Koulutustilaisuuksien tueksi tehtävänäsi on yhdessä emolehmätilojen kanssa suunnitella ja toteuttaa maakunnittaisia laidunnusdemoja, joita voidaan yhdistää koulutustilaisuuksiin käytännön esimerkkeinä.

Tulet työskentelemään pääosin Laidunnusosaamisella lisäarvoa emolehmätiloille -koulutushankkeessa. Hankkeen toteutusalueena on Varsinais-Suomi, Satakunta, Häme, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala. Hanke saa rahoituksensa Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahasta Satakunnan ELY- keskuksen kautta. Hanke jatkuu joulukuuhun 2027 asti. Hankkeen yhteistyötahona toimii HKFoods Oy.

Odotamme sinulta:

  • vahvaa osaamista karjan (erityisesti emolehmät) kasvattamisesta
  • osaamista ja käytännön kokemusta laidunnuksesta ja sen kehittämisestä
  • aiempaa kokemusta maatalouden asiantuntijatehtävistä ja siihen liittyvästä hanketyöstä (ml. tilademot)
  • erinomaista kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa sekä hyviä IT-taitoja
  • joustavuutta, luotettavuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja sekä uskallusta toimia kouluttajana
  • luonnonvara-alan tai muuta soveltuvaa korkeakoulututkintoa

Tarjoamme sinulle:

  • monipuolisen työn kehitysmyönteisessä säätiössä, joka jatkuvasti etsii uusinta tietoa tulevaisuuden ruoantuotannon turvaamiseksi
  • mahdollisuuden kehittyä
  • ruoka- ja vesienhoitoalan sekä kotieläintuotannon asiantuntijoista koostuvan työyhteisön
  • mahdollisuuden työskennellä laajan ja osaavan sidosryhmäverkoston kanssa
  • työskentelyn joustavassa hybridityömallissa

Tehtävä, joka alkaa 1.1.2026, on kokopäiväinen ja määräaikainen. Sopimuksen mukaan työtä voi tehdä myös osa-aikaisesti. Työ edellyttää sinulta ajokorttia, oman auton käyttömahdollisuutta ja valmiutta tarvittaessa iltatöihin.

Lisätiedot ja yhteystiedot:

Jätä hakemuksesi ja CV:si palkkatoivomuksineen viimeistään 20.11.2025 osoitteeseen toimisto(a)pji.fi.

Lisätietoja saat sisältöjohtaja Marko Jorilta, puhelin 050 380 1621. Tavoitettavissa 10.11. klo 9.30 – 11 sekä 13.11. klo 9.30 – 11.