Kutsu maataloustuottajille: Työpaja maataloustuotannon kehittämistoimenpidekohteista elintarvikeketjun huoltovarmuuden lisäämiseksi

Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä (eKETJU) -hankkeessa haastateltiin korona-ajan tuotannollisista kokemuksista kymmentä satakuntalaista maataloustuottajaa viime lokakuun ja joulukuun välisenä aikana. Haastatteluissa keskusteltiin myös, miten tuotantotoiminnassa voitaisiin paremmin varautua mahdollisten muiden ennakoimattomien kriisien tilanteissa.

Kutsumme nyt laajemmin maataloustuottajia ja sidosryhmiä kuulemaan haastattelujen tuloksista ja keskustelemaan kanssamme Pyhäjärvi-instituutille (PJI) tiistaina 22.3.2022 klo 9-11 (Sepäntie 7, Kauttua, Eura) järjestettävään työpajaan.  Tarve maataloustuotannon varautumiselle on ajankohtainen.

Ohjelma:
9:00 Työpajakahvit
9:15 Työpajan avaus, Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, PJI
9:20 Alustus eKETJU haastatteluista työpajaan, Reija Hietala, asiantuntija, PJI
9:30 Avoin keskustelu tuotantotoiminnan kehittämiskohteista, Jari Ruski, asiantuntija, PJI sekä Petri Linna, projektipäällikkö, Tampereen yliopisto
Työvoima: Maatalouslomittajat ja kausityöntekijät ovat ruoantuotannon yksi huoltovarmuuden voimavara. Entä kasvintuottajan sijaisapu, tai kausityövoiman saatavuus kriisiaikoina – miten voi varautua?
Tuotantopanokset: Tiloilla ennakoidaan tulevia työvaiheita, kasvukautta tai konehuoltoja ym. varten. Miten varautua toimituskatkoksiin? Öljyn ja viljan hintamarkkinat, eKETJU-hankkeen elintarvikeketjun riskimallinnus sekä nykyisen viljelykierron tilanne
10:30 Kooste työpajakeskusteluista Reija Hietala
10:40-10.45 Tilaisuuden päätös Jari Ruski

Ilmoittaudu ennakkoon tarjoilun varmistamiseksi tästä linkistä viimeistään maanantaina 21.3. klo 10 mennessä tai p. 044 034 4051, reija.hietala@pji.fi

eKETJU-hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) Satakuntaliiton kautta