Pyhäjärvi-instituutin alkutuotannon kasvu- ja vastuullisuusohjelma järjestää yhdessä Satakunnan Osuuskaupan ja paikallisten tuottajien kanssa kauppakierroksen, joka tuo tuottajat esittelemään toimintaansa ja lähellä valmistettuja tuotteitaan kuluttajille neljänä perättäisenä perjantaina maalis-huhtikuussa. Kierroksen kärkiteemana on vastuullisuus – mitä se tarkoittaa ruoan tuotannossa, kuluttamisessa ja valinnoissa, jotka vaikuttavat ympäristöön ja ihmisiin.
Kierroksen aikataulu:
Prisma Länsi-Pori 21.3. klo 12–18
S-Market Kankaanpää 28.3. klo 12–18
S-Market Huittinen 4.4 klo 12–18
Prisma Mikkola 11.4. klo 12–18
Kierroksella pääsee matalalla kynnyksellä ostosten yhteydessä tutustumaan yrityksiin ja Pyhäjärvi-instituutin edustajiin, jotka kertovat, miten vastuulliset valinnat voidaan huomioida niin alkutuotanto-, jalostus- kuin pakkausvaiheessakin.
Kauppakierros pyörähti käyntiin viime perjantaina 21.3. Prisma Länsi-Porissa, jossa viiden yrityksen edustajat olivat mukana maistattamassa ja esittelemässä tuotteitaan sekä keskustelemassa niiden taustoista. Tilaisuudessa saatiin paitsi uusia makuelämyksiä, myös ahaa-elämyksiä mahdollisesti tutunkin tuotteen alkuperästä. Kaupan käytävillä käytiin myös pohdiskelevaa keskustelua vastuullisuudesta monista eri näkökulmista – mm. hävikin vähentäminen, kuljetusmatkat ja raaka-aineiden laatu nousi esiin useissa kohtaamisissa.
Kauppakierroksen tilaisuudet on suunnattu kaikille, jotka haluavat kuulla lisää satakuntalaisen ruoantuotannon vastuullisuudesta ja samalla konkreettisesti tutustua yritysten tuotteisiin. Tapahtumat ovat oiva mahdollisuus esittää kysymyksiä tuotteiden taustoista ja pohtia yhdessä koko ruokaketjun toimintaa tai omia vastuullisempia valintoja arjessaan.
Tervetuloa mukaan keskustelemaan, miten vastuullisuus toteutuu käytännössä, sekä tutustumaan ja maistelemaan tuotteita. Nähdään kierroksella!