Suomalainen järvikirja Pyhäjärvi-instituutilta

Käy ostamassa tai tilaa Suomalainen järvikirja Pyhäjärvi-instituutilta omaksi tai lahjaksi. Sovi tapaaminen etukäteen puh. 044 034 4054.

Suomalainen järvikirja on kattava tietoteos maamme järvien synnystä, historiasta, eliöstöstä, virkistyskäytöstä ja nykytilasta. Järviemme tila on parantunut, mutta niihin päätyy yhä liian paljon rehevöittäviä ravinteita, haitallisia kemikaaleja, mikromuoveja sekä muuta jätettä. Meidän tehtävämme on turvata vesistöjen säilyminen myös tuleville sukupolville.

Muhkean, 338 sivuisen järvitietopaketin hinta on 27 €. Kirja on kovakantinen.
Pyhäjärvi-instituutilla myytyjen kirjojen tuotto käytetään järvien suojeluun Eurajoen vesistöalueella.

Kirjoittajat:
Lauri Arvola on Helsingin yliopiston ympäristötutkimuksen emeritusprofessori sekä Lammin biologisen aseman pitäaikainen johtaja. Hän on tutkinut järvien ekologiaa sekä valuma-alueiden ja ilmaston vaikutuksia vesistöihin.

Timo Huttula on professori h.c., entinen Suomen ympäristökeskuksen Vesikeskuksen tutkimuspäällikkö sekä Helsingin ja Turun yliopiston hydrosfäärin fysiikan dosentti. Hänen erikoisalansa on fysikaalinen limnologia.

Matti Leppäranta on Helsingin yliopiston emeritusprofessori (geofysiikka). Hän on työskennellyt myös Merentutkimuslaitoksella. Hänen erikoisalanaan on kylmän ilmastovyöhykkeen lunnonvedet ja jäät.