Satakuntalaiset ja varsinaissuomalaiset broilerituottajat kokoontuivat tammikuun lopussa Huittisten kaupungintalolle kuulemaan tilan tunnuslukuihin, talouteen, ruokintaan ja kasvatusolosuhteisiin liittyviä puheenvuoroja.
Tilaisuus oli osa Pyhäjärvi-instituutilla marraskuussa 2024 alkanutta Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen -hanketta, jonka aikana tuottajille järjestetään useita aihealueeseen liittyviä koulutustilaisuuksia sekä pienryhmätoimintaa. Hanke jakautuu nimensä mukaisesti kahteen osa-alueeseen, jotka ovat tilan tunnuslukujen ymmärtämisen parantaminen sekä johtamiseen ja johtamismenetelmiin liittyvän osaamisen lisääminen. Näiden asioiden läpikäynnillä pyritään varmistamaan, että hankealueen broileritiloilla olisi jatkossa paremmat mahdollisuudet tuotannossa onnistumiseen sekä investointien läpivientiin.
Vuoden 2025 loppuun kestävää hanketta rahoitetaan Euroopan maaseuturahastosta Satakunnan ja Varsinais-Suomen ELY-keskusten kautta. Yksityistä rahoitusta hanke on saanut sen yhteistyötahona toimivalta HKFoodsilta.
Joukko broilerituottajia kokoontui Huittisiin hankkeen ensimmäiseen koulutustilaisuuteen.
Lisätietoja:
asiantuntija Vilhelmiina Karvo
vilhelmiina.karvo@pji.fi, +358 44 779 5420