Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Retki jatkuvan kasvatuksen hakkuualueelle Raumalle

27.3.2024 | 12:00 - 14:00

ihmisiä metsässä

Tervetuloa tutustumaan jatkuvaan kasvatukseen sekä metsätalouden vesienhallintaan ja -suojeluun!

Tapahtuman aikana tutustumme Rauman kaupungin metsään, jossa toteutetaan jatkuvan kasvatuksen mukaisia poiminta- ja pienaukkohakkuita yhteistyössä VesiKestävä-hankkeen, Rauman kaupungin ja Metsänhoitoyhdistys Lounametsän kanssa. Tapahtumassa ovat mukana Rauman kaupungin viheraluepäällikkö Kustaa Elsilä, Metsänhoitoyhdistys Lounametsän metsäasiantuntijat Ilkka Vuoristo ja Salla Lehtonen, Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija Ville Kangasniemi, Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkija Jari Mustonen sekä Metsäkeskuksen metsänhoidon asiantuntija Tatu Viitasaari ja projektipäällikkö Elli Peltovirta.

Tilaisuuden aikana saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:
• Miksi metsätalouden vesienhallinta ja -suojelu on tärkeää?
• Mitä tarkoittaa jatkuva kasvatus?
• Minne jatkuva kasvatus soveltuu?
• Millaisia haasteita on jatkuvassa kasvatuksessa?

Tietoisku:

Jatkuvalla kasvatuksella voidaan vähentää vesistökuormitusta, lisätä virkistyskäyttöä ja vaikuttaa maisemaan.

Jatkuvassa kasvatuksessa metsä pysyy puustoisena. Haihduttava puusto pitää pohjaveden pinnan riittävän alhaalla, jolloin kunnostusojituksen tarve vähenee tai poistuu. Tällöin vähennetään merkittävästi vesistöjä rehevöittävää ravinne- ja kiintoainekuormitusta.

Parhaat edellytykset jatkuvaan kasvatukseen on kohteilla, joissa puustoa on valmiiksi useissa jaksoissa taimista tukkipuihin. Vaihtelevan ja monipuolisen puustorakenteen ylläpitämiseksi käytetään monia erilaisia hakkuutapoja: harvennusta, poiminta-, pienaukko- ja kaistalehakkuita sekä siemenpuu-, suojuspuu ja ylispuuhakkuita.

Varaudu päivään säänmukaisella vaatetuksella ja maastokelpoisilla kengillä. Maastossa liikumme noin kilometrin verran.

Tilaisuus on maksuton ja paikan päällä on kahvitarjoilu!

Ilmoittaudu ajoissa, paikkoja on rajoitetusti. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, millä tavoin saavut paikalle. Suosittelemme hyödyntämään linja-autokuljetusta, koska kohteella on rajoitetusti tilaa henkilöautoille. Linja-auto lähtee Pöytyältä klo 10.15 ja kulkee reittiä Pöytyä-Oripää-Säkylä-Eura-Rauma. Ilmoittaudu 24.3. mennessä tästä linkistä: https://www.lyyti.fi/reg/Retki_jatkuvan_kasvatuksen_hakkuualueelle_Raumalle_7506

Haluamme, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua tapahtumaan. Jos et pääsekään osallistumaan, niin muista peruuttaa ilmoittautuminen tai ilmoita siitä meille.

Tilaisuus järjestetään osana Ympäristökestävyyttä metsätalouden vesienhallinnalla – VesiKestävä -hanketta, jota toteuttavat Suomen metsäkeskus, Pyhäjärvi-instituutti ja Satakunnan ammattikorkeakoulu. Hanke on saanut rahoitusta ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta.

Lisätietoja: Elli Peltovirta, projektipäällikkö, Suomen metsäkeskus
puh. 050 594 1608, sähköposti: elli.peltovirta@metsakeskus.fi

Details

Date:
27.3.2024
Time:
12:00 - 14:00
Website:
https://www.lyyti.fi/reg/Retki_jatkuvan_kasvatuksen_hakkuualueelle_Raumalle_7506