Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

dav

Vettä vastuullisesti – Elintarviketeollisuuden mahdollisuudet


Osa hanketta: Kilpailuetua Satakunnan elintarviketeollisuuden ja ruokaketjun veden laadusta ja laadunhallinnasta – LAATUVESI

27.1.2022 | 09:00 - 12:00

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vesi on yksi keskeisistä tekijöistä elintarviketeollisuudessa, joko raaka-aineena tai osana prosessia. Satakunnassa elintarviketeollisuudella on merkittävä rooli, sillä maakunnan alueella sijaitsee useita vesi-intensiivisiä elintarvikkeiden jalostuslaitoksia. Elintarviketeollisuudella on paljon mahdollisuuksia kehittää prosessejaan ja teknologioitaan vesivastuullisesti erilaisilla ratkaisuilla. Suljetut vesikierrot ovat tärkeä teknologinen ratkaisu vastuulliseen vedenkäyttöön ja ne saattavat tulevaisuudessa olla yrityksille hyvin merkittävä kilpailukyky. Suljetuilla vesikierroilla yritys voi vähentää kokonaisveden- ja energiankulutusta merkittävästi.  Kierrätysvesien käyttö on kuitenkin tarpeen suunnitella huolellisesti tuoteturvallisuuden vuoksi ja tämän vuoksi yritysten onkin tärkeää myös tunnistaa ja hallita omat vesiriskinsä.

Elintarviketeollisuuden vesivastuullisuus ja sivuvirtojen hyödyntäminen on tärkeä osa yritysten yhteiskuntavastuuta ja riskienhallintaa.  Samalla se antaa yrityksille maine- ja kilpailuetua. Webinaarissa esitellään elintarviketeollisuuden vastuullisen vedenkäytön mahdollisuuksia, teknologisia ratkaisuja veden käytön vähentämiseksi ja tehostamiseksi sekä uusia innovaatioita elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseksi.

Ilmoittautumislinkki ja ohjelma tilaisuuteen: https://www.lyyti.fi/reg/Vetta_vastuullisesti

OHJELMA

9.00

Avaussanat ja Laatuvesi-hankkeen esittely
Puheenjohtaja Martti Latva, Tutkimuskeskus WANDER/Satakunnan ammattikorkeakoulu

9.15

Vesivastuullisuus – yritysten vesiriskien hallintaa ja jaettujen vesihaasteiden ratkaisua, Erikoistutkija Suvi Sojamo, SYKE

9.40

Elintarviketuotannon ravinnepitoiset jätevedet ja niiden käsittely, Tutkija Marja Lehto, LUKE

10.05

Näkökulmia vesikiertojen sulkemiseen
Toimitusjohtaja Nuutti Lehtikuja, Teollisuuden Vesi Oy

10.30

Tauko

10.40

Yrityspuheenvuoro, Toimitusjohtaja Marko Lauraeus, Betulium Oy

11.05

 Yrityspuheenvuoro,Tuotepäällikkö , Christian Berner Oy

11.30

Elektroflotaatio ja sen käyttömahdollisuudet elintarviketeollisuudessa, Tutkija Suvi Simpanen, Helsingin yliopisto

 11:55

Yhteenveto ja lopetus

Tilaisuuden osallistumislinkki tulee vahvistuksen yhteydessä.
 
Tilaisuuden järjestävät SAMK, Satafood, Prizztech Oy ja Pyhäjärvi-instituutti osana Satakunnan ELY-keskuksen rahoittamaa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hanketta Kilpailuetua Satakunnan elintarviketeollisuuden ja ruokaketjun veden laadusta ja laadunhallinnasta – LAATUVESI.

Tiedot

Päivämäärä:
27.1.2022
Aika:
09:00 - 12:00
https://www.lyyti.fi/reg/Vetta_vastuullisesti

Järjestäjät

Pyhäjärvi-instituutti
SAMK
Satafood Kehittämisyhdistys ry
Prizztech Oy