Vesienhoidon ratkaisut oppaaksi

Kokonaisvaltaiseen vesienhoitoon vaikuttavat mm. ulkoinen ja sisäinen kuormitus, mutta myös rantojen umpeenkasvu ja vieraslajit. Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Pyhäjärvi-instituutti ja ruotsalainen Osbyn kunta kokosivat Hola Lake II – Järvien kokonaisvaltaisen hoidon kehittäminen II -hankkeessa tietopaketin vesienhoidon haasteista ja kokemuksista ratkaista ongelmia. Kooste pitää sisällään niitä vesienhoidon menetelmiä, joista toimijoilla on käytännön kokemuksia hanketta toteutettaessa. Opasta täydennetään kokemusten karttuessa.

Opas on tarkoitettu luonnonmukaisista ratkaisuista kiinnostuneille toimijoille, päättäjille sekä rahoittajille. Haasteet, ratkaisut ja kokemukset on pyritty esittämään tiiviisti ja yleistajuisesti. Jokaiseen teemaan on koottu myös linkkejä lisätietoihin niistä kiinnostuneille.

Opas on laadittu suomeksi ja ruotsiksi. Hankkeen koordinaattorina on toiminut Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö (Leader Etpähä ry ja Päijänne-Leader ry.), ja kumppaneina ovat Suomessa Pyhäjärvi-instituutti (Leader Pyhäjärviseutu ry ja Jokivarsikumppanit ry) ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (Leader Ykkösakseli ry), sekä Ruotsissa Osbyn kunta (Leader Skånes ESS).

Tutustu suomenkieliseen oppaaseen täältä: https://pyhajarvi-instituutti.fi/julkaisu/luonnonmukaiset-ratkaisut-vesienhoidossa/

Ruotsinkielinen versio löytyy hankesivultamme täältä.

Lähteenä Vesijärvisäätiön uutinen, jonka pääset lukemaan täältä: https://www.vesijarvi.fi/2024/01/29/luonnonmukaiset-ratkaisut-vesienhoidossa/