
Maatalous murroksessa – ruokaa ja ratkaisuja?, Rauma
4.4.2025 | 10:00 - 15:00

Mitä jokaisen tilallisen on hyvä tietää ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuudesta? Tai mitä kestävyys tarkoittaa kotieläintiloilla nyt ja tulevaisuudessa? Tule mukaan koulutustilaisuuteemme Raumalle 4.4., jossa pureudutaan ajankohtaisiin kysymyksiin ja käytännön keinoihin maatalouden toimintavarmuuden ja tilojen talouden vahvistamiseksi!
Ohjelmassa:
Luonnon monimuotoisuus ja maatalous – hyödyt ja käytännön vaikutukset
Miten luonnon monimuotoisuus tukee maatilan tuotantoa? Käytännönläheistä tietoa luonnon monimuotoisuuden vaikutuksesta maatalouteen.
Sanna Lipping, Pyhäjärvi-instituutti
Ilmastonmuutos ja maatalous – varautuminen muuttuvaan ilmastoon
Miten sään ääri-ilmiöt vaikuttavat maatilan toimintaan? Opi ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja keinoista, jolla tilasi voi varautua muuttuvaan ilmastoon.
puhuja tarkentuu
Vastuullisuusvelvoitteet – mitä ne tarkoittavat tilalliselle?
Miksi elintarvikeyritykset panostavat vastuullisuuteen ja mitä se tarkoittaa viljelijälle? Selkeää tietoa vastuullisuuden vaatimuksista ja vaikutuksista elintarvikeyrityksille.
Jani-Petteri Niemi, Pyhäjärvi-instituutti
Ilmoittaudu mukaan Raumalla, Teknologiakeskus Sytyttimen tiloissa 4.4. klo 10-15 järjestettävään tilaisuuteen viimeistään 27.3. tästä linkistä: https://link.webropol.com/ep/vastuullisuuskoulutus-04042025
Sama koulutus järjestetään myös 7.4. (lähiosallistuminen Siilijärvellä, etämahdollisuus).
Tämä tilaisuus on osa viiden koulutuksen koulutuskokonaisuutta ”Muuttuvan maatalouden tulevaisuus – kannattavuus, haasteet ja ratkaisuja”. Koulutuskokonaisuus tarjoaa käytännönläheisiä koulutuksia eri puolilla Suomea – sekä paikan päällä että etänä. Osallistuminen antaa tilallisille ajantasaista tietoa maatalouden ajankohtaisista kysymyksistä ympäristöasioissa. Koulutuksen (kolme-viisi koulutusta) suorittamisesta myönnetään osallistumistodistus.
Tule kuulemaan, oppimaan ja keskustelemaan!
Koulutuskokonaisuus järjestetään osana ”Ilmastokestävä ja vastuullinen lihantuotanto”-hanketta. Hankkeen päätoteuttaja on Pyhäjärvi-instituutti ja yhteistyötahona toimii HKFoods Finland Oy.