Koko biotaloutta haastavat isot muutossuunnat teknologisessa kehityksessä, panostuotannon kustannuksissa ja kulutusmuutoksissa. Lisäksi biotalouden perustaa, luonnon… Hankkeen tavoitteena on korvata turvetuotannon vähentymisestä aiheutuvia tulonmenetyksiä paikallistaloudessa kehittämällä Satakunnan biotalouden ja ruokaketjun TKI-toimintaa…. Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalaisten ja varsinaissuomalaisten broileritilojen talous- ja johtamisosaamista, niin, että tiloilla olisi… DeliSoil -hanke edistää Euroopan Unionin Missio “A Soil Deal for Europe” toteutumista parantamalla maan kasvukuntoa… Ce4Re-hankkeen päätavoitteena on edistää keskisen Itämeren alueen ravintola-alan siirtymistä kohti kiertotaloutta. Ravintolat ovat yhä merkittävämmässä… Hankkeessa kehitetään ratkaisuja elintarvikealan työvoiman saatavuusongelmiin ja haasteisiin, jotka koskevat erityisesti kausityön ja koulutukseltaan ja… Suomalainen kotieläintuotanto on koko valtakunnan huoltovarmuuden ja omavaraisuuden keskiössä. Maatalouden muuttuva toimintaympäristö ja toisaalta maatalouden… Satakunta on Suomen keskeisimpiä viljelyalueita ja merkittävä osa kotimaisista kasviksista tuotetaan Satakunnassa. Viime aikoina kasvistuotannon… Kumina ja kaverit – hankkeessa kehitetään kuminan, korianterin ja öljyhampun viljelyn houkuttavuutta, jotta viljelyalaa saataisiin… Laidunnusosaamisella lisäarvoa emolehmätiloille -hankkeen tavoitteena on parantaa emolehmätilojen taloudellista kannattavuutta ja turvata elinkeinon jatkuvuus tuottajien… Kehittämishankkeen päätavoite on turvata kannattava ja kasvava broilerinlihan tuotanto satakuntalaisilla ja varsinaissuomalaisilla maatiloilla. Hankkeen nopean… Varsinais-Suomella on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen… Digitalisaation eteneminen monella ammattialalla luo uusia osaamistarpeita, ja siten ammatillisen koulutusjärjestelmän uudelleenajattelua. ERASMUS+ rahoitteinen MASTERY… Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan useita purokunnostustoimenpiteitä Eurajoen vesistöalueella. Arvokkaita purovesiä kunnostamalla pyritään parantamaan pienvesien monimuotoisuutta… Rypsin ja rapsin viljelyä tarvitaan Suomessa lisää. Suomalainen elintarviketeollisuus haluaisi käyttää huomattavasti nykyistä enemmän kotimaista… Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara) hanke edistää Satakunnan luonnonvesien vesihuoltovarmuutta ilmastonmuutokseen sopeutumisessa laadukkaan… Hankkeen päätavoite on synnyttää maakuntaan uusi ennakoiva ja strukturoitu biotuotealan yritysyhteistyömalli, joka tuottaa joustavasti ja… Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi -hankkeessa toteutetaan toimia Eurajoen, Ilminjärven, Lapinjoen, Loukostenjärven, Lutanjärven ja Turajärven… Hankkeen tavoitteena on hankkia Satakuntaan ympäristön tilan edistämiseen ja seurantaan tarvittavaa laitteistoa. Hankkeen toteuttaja on… Hankkeen tavoitteena on selvittää järvisimpukoiden soveltuvuutta elinkeinokalatalouden, elintarviketeollisuuden ja muun teollisuuden käyttöön. Lisäksi tavoitteena on… Hankkeen tavoitteena on parantaa Eurajoen ja Pyhäjoen taimenkantojen elinvoimaisuutta Toimenpiteinä hankkeessa toteutetaan: Eurajoen ja Pyhäjoen… Suomella oli vuoden 2025 alussa 16 rekisteröityä nimisuojattua tuotetta. Yhteensä yli 20 tuotetta on lisäksi… Ruokasektorin toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti. Elintarvikkeita jalostavia yrityksiä oli Varsinais-Suomessa vuonna 2023 vain 233, kun vuonna… Satakunnassa turvetuotannon käytössä oleva tuotantoala laskee nopeasti. Turpeen energiakäytön ja tuotannon päästöt Satakunnassa laskevat vuosien… Avomaan puutarhatuotanto on taloudellisesti merkittävä tuotantosuunta Lounais-Suomessa. Tuotannolla on tulevaisuudessa huomattavaa laajentumispotentiaalia sillä ravitsemussuositusten painottaessa… Hankkeen tavoitteena on laajentaa järvikalojen käytön mahdollisuuksia nostamalla nykyisin vajaasti hyödynnettyjä järvikaloja osaksi kannattavaa elinkeinokalataloutta… Vesiperä-hankkeen pääkohdealueena on Yläneenjokeen laskevan Peräsuonojan valuma-alue. Peräsuonoja on laajan maa- ja metsätalousvaltaisen valuma-alueensa vuoksi… Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju -hanke nostaa sian tuotantoketjun – erityisesti alkutuotannon – kilpailukykyä…BioAI -Tekoälyn valjastaminen Satakunnan biotalouden tutkimus- ja kehittämistoiminnan ajuriksi
BIOVAHVA – Satakunnan biotalouden vahvistaminen ja varmistaminen
Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen
DeliSoil – Delivering safe, sustainable, tailored & societally accepted soil improvers from circular food production processes for boosting soil health
Development of Joint Circular Solutions in the CB Restaurant Sector (Ce4Re)
Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut
Ilmastokestävä ja vastuullinen lihantuotanto-koulutushanke
Kasvisten uudet kasvinsuojelumenetelmät
Kumina ja kaverit – kuminan, korianterin ja öljyhampun viljelymäärän ja laadun nostaminen
Laidunnusosaamisella lisäarvoa emolehmätiloille
Lounaissuomalaisen vastuullisen ja bioturvallisen broilerin kasvatustavan kehittäminen
Lähempää lautaselle
MASTERY – Micro credentials reliability unleashing green economy
Monimuotoisuutta Pyhäjärviseudun purovesiin (Pyhäpuro)
Rypsin ja rapsin viljelyvarmuuden ja -määrän lisääminen (VARPSI)
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara)
Satakunnan uudistuva luonnonvaratalous – tarvelähtöisellä tieteellisellä osaamisella elinkeinoelämä kasvuun (SATULA)
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi
Seurannat ja kunnostuskäytännöt vesistöjen tilan turvana (Seutuvesi) -hanke
SIMPUKKA – Järvisimpukan kestävä hyödyntäminen elinkeinokalataloudessa
Taimenvirta – Eurajoen vesistöalueen taimenvesien kehittäminen ja seuranta
Todella erityiset
Tulevaisuuden ruokaketjut Varsinais-Suomessa, Framtidens Matkedjor i Egentliga Finland (TuRVa)
Turvetuotantoalueiden ennallistamisen ja päästöjen vähentämisen selvitykset ja pilotoinnit
Työkaluja uudistuvaan typen hyödyntämiseen avomaan puutarhatuotannossa
Uudistettuja elinkeinomahdollisuuksia vajaasti hyödynnetyistä järvikaloista (VAJAKALA)
Vesienhallinnan vahvistaminen Yläneenjoen valuma-alueella (Vesiperä)
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju
Koko biotaloutta haastavat isot muutossuunnat teknologisessa kehityksessä, panostuotannon kustannuksissa ja kulutusmuutoksissa. Lisäksi biotalouden perustaa, luonnon… Hankkeen tavoitteena on korvata turvetuotannon vähentymisestä aiheutuvia tulonmenetyksiä paikallistaloudessa kehittämällä Satakunnan biotalouden ja ruokaketjun TKI-toimintaa…. Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalaisten ja varsinaissuomalaisten broileritilojen talous- ja johtamisosaamista, niin, että tiloilla olisi… DeliSoil -hanke edistää Euroopan Unionin Missio “A Soil Deal for Europe” toteutumista parantamalla maan kasvukuntoa… Ce4Re-hankkeen päätavoitteena on edistää keskisen Itämeren alueen ravintola-alan siirtymistä kohti kiertotaloutta. Ravintolat ovat yhä merkittävämmässä… Hankkeessa kehitetään ratkaisuja elintarvikealan työvoiman saatavuusongelmiin ja haasteisiin, jotka koskevat erityisesti kausityön ja koulutukseltaan ja… Suomalainen kotieläintuotanto on koko valtakunnan huoltovarmuuden ja omavaraisuuden keskiössä. Maatalouden muuttuva toimintaympäristö ja toisaalta maatalouden… Satakunta on Suomen keskeisimpiä viljelyalueita ja merkittävä osa kotimaisista kasviksista tuotetaan Satakunnassa. Viime aikoina kasvistuotannon… Kumina ja kaverit – hankkeessa kehitetään kuminan, korianterin ja öljyhampun viljelyn houkuttavuutta, jotta viljelyalaa saataisiin… Laidunnusosaamisella lisäarvoa emolehmätiloille -hankkeen tavoitteena on parantaa emolehmätilojen taloudellista kannattavuutta ja turvata elinkeinon jatkuvuus tuottajien… Kehittämishankkeen päätavoite on turvata kannattava ja kasvava broilerinlihan tuotanto satakuntalaisilla ja varsinaissuomalaisilla maatiloilla. Hankkeen nopean… Varsinais-Suomella on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen… Digitalisaation eteneminen monella ammattialalla luo uusia osaamistarpeita, ja siten ammatillisen koulutusjärjestelmän uudelleenajattelua. ERASMUS+ rahoitteinen MASTERY… Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan useita purokunnostustoimenpiteitä Eurajoen vesistöalueella. Arvokkaita purovesiä kunnostamalla pyritään parantamaan pienvesien monimuotoisuutta… Rypsin ja rapsin viljelyä tarvitaan Suomessa lisää. Suomalainen elintarviketeollisuus haluaisi käyttää huomattavasti nykyistä enemmän kotimaista… Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara) hanke edistää Satakunnan luonnonvesien vesihuoltovarmuutta ilmastonmuutokseen sopeutumisessa laadukkaan… Hankkeen päätavoite on synnyttää maakuntaan uusi ennakoiva ja strukturoitu biotuotealan yritysyhteistyömalli, joka tuottaa joustavasti ja… Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi -hankkeessa toteutetaan toimia Eurajoen, Ilminjärven, Lapinjoen, Loukostenjärven, Lutanjärven ja Turajärven… Hankkeen tavoitteena on hankkia Satakuntaan ympäristön tilan edistämiseen ja seurantaan tarvittavaa laitteistoa. Hankkeen toteuttaja on… Hankkeen tavoitteena on selvittää järvisimpukoiden soveltuvuutta elinkeinokalatalouden, elintarviketeollisuuden ja muun teollisuuden käyttöön. Lisäksi tavoitteena on… Hankkeen tavoitteena on parantaa Eurajoen ja Pyhäjoen taimenkantojen elinvoimaisuutta Toimenpiteinä hankkeessa toteutetaan: Eurajoen ja Pyhäjoen… Suomella oli vuoden 2025 alussa 16 rekisteröityä nimisuojattua tuotetta. Yhteensä yli 20 tuotetta on lisäksi… Ruokasektorin toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti. Elintarvikkeita jalostavia yrityksiä oli Varsinais-Suomessa vuonna 2023 vain 233, kun vuonna… Satakunnassa turvetuotannon käytössä oleva tuotantoala laskee nopeasti. Turpeen energiakäytön ja tuotannon päästöt Satakunnassa laskevat vuosien… Avomaan puutarhatuotanto on taloudellisesti merkittävä tuotantosuunta Lounais-Suomessa. Tuotannolla on tulevaisuudessa huomattavaa laajentumispotentiaalia sillä ravitsemussuositusten painottaessa… Hankkeen tavoitteena on laajentaa järvikalojen käytön mahdollisuuksia nostamalla nykyisin vajaasti hyödynnettyjä järvikaloja osaksi kannattavaa elinkeinokalataloutta… Vesiperä-hankkeen pääkohdealueena on Yläneenjokeen laskevan Peräsuonojan valuma-alue. Peräsuonoja on laajan maa- ja metsätalousvaltaisen valuma-alueensa vuoksi… Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju -hanke nostaa sian tuotantoketjun – erityisesti alkutuotannon – kilpailukykyä…BioAI -Tekoälyn valjastaminen Satakunnan biotalouden tutkimus- ja kehittämistoiminnan ajuriksi
BIOVAHVA – Satakunnan biotalouden vahvistaminen ja varmistaminen
Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen
DeliSoil – Delivering safe, sustainable, tailored & societally accepted soil improvers from circular food production processes for boosting soil health
Development of Joint Circular Solutions in the CB Restaurant Sector (Ce4Re)
Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut
Ilmastokestävä ja vastuullinen lihantuotanto-koulutushanke
Kasvisten uudet kasvinsuojelumenetelmät
Kumina ja kaverit – kuminan, korianterin ja öljyhampun viljelymäärän ja laadun nostaminen
Laidunnusosaamisella lisäarvoa emolehmätiloille
Lounaissuomalaisen vastuullisen ja bioturvallisen broilerin kasvatustavan kehittäminen
Lähempää lautaselle
MASTERY – Micro credentials reliability unleashing green economy
Monimuotoisuutta Pyhäjärviseudun purovesiin (Pyhäpuro)
Rypsin ja rapsin viljelyvarmuuden ja -määrän lisääminen (VARPSI)
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara)
Satakunnan uudistuva luonnonvaratalous – tarvelähtöisellä tieteellisellä osaamisella elinkeinoelämä kasvuun (SATULA)
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi
Seurannat ja kunnostuskäytännöt vesistöjen tilan turvana (Seutuvesi) -hanke
SIMPUKKA – Järvisimpukan kestävä hyödyntäminen elinkeinokalataloudessa
Taimenvirta – Eurajoen vesistöalueen taimenvesien kehittäminen ja seuranta
Todella erityiset
Tulevaisuuden ruokaketjut Varsinais-Suomessa, Framtidens Matkedjor i Egentliga Finland (TuRVa)
Turvetuotantoalueiden ennallistamisen ja päästöjen vähentämisen selvitykset ja pilotoinnit
Työkaluja uudistuvaan typen hyödyntämiseen avomaan puutarhatuotannossa
Uudistettuja elinkeinomahdollisuuksia vajaasti hyödynnetyistä järvikaloista (VAJAKALA)
Vesienhallinnan vahvistaminen Yläneenjoen valuma-alueella (Vesiperä)
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju