BIOVAHVA – Satakunnan biotalouden vahvistaminen ja varmistaminen
Hankkeen tavoitteena on korvata turvetuotannon vähentymisestä aiheutuvia tulonmenetyksiä paikallistaloudessa kehittämällä Satakunnan biotalouden ja ruokaketjun TKI-toimintaa….
Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen
Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalaisten ja varsinaissuomalaisten broileritilojen talous- ja johtamisosaamista, niin, että tiloilla olisi…
DeliSoil – Delivering safe, sustainable, tailored & societally accepted soil improvers from circular food production processes for boosting soil health
DeliSoil -hanke edistää Euroopan Unionin Missio “A Soil Deal for Europe” toteutumista parantamalla maan kasvukuntoa…
Development of Joint Circular Solutions in the CB Restaurant Sector (Ce4Re)
Ce4Re-hankkeen päätavoitteena on edistää keskisen Itämeren alueen ravintola-alan siirtymistä kohti kiertotaloutta. Ravintolat ovat yhä merkittävämmässä…
Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut
Hankkeessa kehitetään ratkaisuja elintarvikealan työvoiman saatavuusongelmiin ja haasteisiin, jotka koskevat erityisesti kausityön ja koulutukseltaan ja…
Erityiseksi todettu.
Hankkeen tavoitteena on lisätä ravintoloiden, vähittäiskaupan, ammattikeittiöiden ja matkailuyritysten tietoisuutta EU:n nimisuojajärjestelmästä. Lisäksi tavoitteena on…
Ilmastokestävä ja vastuullinen lihantuotanto-koulutushanke
Suomalainen kotieläintuotanto on koko valtakunnan huoltovarmuuden ja omavaraisuuden keskiössä. Maatalouden muuttuva toimintaympäristö ja toisaalta maatalouden…
Karvianjoen yläosan valuma-alueen kunnostushanke
Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan kunnostustoimia Karvianjoen yläosan valuma-alueella. Tavoitteena on alueen vesistökuormituksen vähentäminen ja tulvaherkkyyden…
Kasvisten uudet kasvinsuojelumenetelmät
Satakunta on Suomen keskeisimpiä viljelyalueita ja merkittävä osa kotimaisista kasviksista tuotetaan Satakunnassa. Viime aikoina kasvistuotannon…
LCA4Regions
EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ ”Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments…
Lähempää lautaselle
Varsinais-Suomella on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen…
MASTERY – Micro credentials reliability unleashing green economy
Digitalisaation eteneminen monella ammattialalla luo uusia osaamistarpeita, ja siten ammatillisen koulutusjärjestelmän uudelleenajattelua. ERASMUS+ rahoitteinen MASTERY…
Rypsin ja rapsin viljelyvarmuuden ja -määrän lisääminen (VARPSI)
Rypsin ja rapsin viljelyä tarvitaan Suomessa lisää. Suomalainen elintarviketeollisuus haluaisi käyttää huomattavasti nykyistä enemmän kotimaista…
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara)
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara) hanke edistää Satakunnan luonnonvesien vesihuoltovarmuutta ilmastonmuutokseen sopeutumisessa laadukkaan…
Satakunnan uudistuva luonnonvaratalous – tarvelähtöisellä tieteellisellä osaamisella elinkeinoelämä kasvuun (SATULA)
Hankkeen päätavoite on synnyttää maakuntaan uusi ennakoiva ja strukturoitu biotuotealan yritysyhteistyömalli, joka tuottaa joustavasti ja…
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi -hankkeessa toteutetaan toimia Eurajoen, Ilminjärven, Lapinjoen, Loukostenjärven, Lutanjärven ja Turajärven…
SIMPUKKA – Järvisimpukan kestävä hyödyntäminen elinkeinokalataloudessa
Hankkeen tavoitteena on selvittää järvisimpukoiden soveltuvuutta elinkeinokalatalouden, elintarviketeollisuuden ja muun teollisuuden käyttöön. Lisäksi tavoitteena on…
Tulevaisuuden ruokaketjut Varsinais-Suomessa, Framtidens Matkedjor i Egentliga Finland (TuRVa)
Ruokasektorin toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti. Elintarvikkeita jalostavia yrityksiä oli Varsinais-Suomessa vuonna 2023 vain 233, kun vuonna…
Turvetuotantoalueiden ennallistamisen ja päästöjen vähentämisen selvitykset ja pilotoinnit
Satakunnassa turvetuotannon käytössä oleva tuotantoala laskee nopeasti. Turpeen energiakäytön ja tuotannon päästöt Satakunnassa laskevat vuosien…
Uudistettuja elinkeinomahdollisuuksia vajaasti hyödynnetyistä järvikaloista (VAJAKALA)
Hankkeen tavoitteena on laajentaa järvikalojen käytön mahdollisuuksia nostamalla nykyisin vajaasti hyödynnettyjä järvikaloja osaksi kannattavaa elinkeinokalataloutta…
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju -hanke nostaa sian tuotantoketjun – erityisesti alkutuotannon – kilpailukykyä…
BIOVAHVA – Satakunnan biotalouden vahvistaminen ja varmistaminen
Hankkeen tavoitteena on korvata turvetuotannon vähentymisestä aiheutuvia tulonmenetyksiä paikallistaloudessa kehittämällä Satakunnan biotalouden ja ruokaketjun TKI-toimintaa….
Broileritilojen liiketoiminta- ja johtamisosaaminen
Koulutushankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalaisten ja varsinaissuomalaisten broileritilojen talous- ja johtamisosaamista, niin, että tiloilla olisi…
DeliSoil – Delivering safe, sustainable, tailored & societally accepted soil improvers from circular food production processes for boosting soil health
DeliSoil -hanke edistää Euroopan Unionin Missio “A Soil Deal for Europe” toteutumista parantamalla maan kasvukuntoa…
Development of Joint Circular Solutions in the CB Restaurant Sector (Ce4Re)
Ce4Re-hankkeen päätavoitteena on edistää keskisen Itämeren alueen ravintola-alan siirtymistä kohti kiertotaloutta. Ravintolat ovat yhä merkittävämmässä…
Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut
Hankkeessa kehitetään ratkaisuja elintarvikealan työvoiman saatavuusongelmiin ja haasteisiin, jotka koskevat erityisesti kausityön ja koulutukseltaan ja…
Erityiseksi todettu.
Hankkeen tavoitteena on lisätä ravintoloiden, vähittäiskaupan, ammattikeittiöiden ja matkailuyritysten tietoisuutta EU:n nimisuojajärjestelmästä. Lisäksi tavoitteena on…
Ilmastokestävä ja vastuullinen lihantuotanto-koulutushanke
Suomalainen kotieläintuotanto on koko valtakunnan huoltovarmuuden ja omavaraisuuden keskiössä. Maatalouden muuttuva toimintaympäristö ja toisaalta maatalouden…
Karvianjoen yläosan valuma-alueen kunnostushanke
Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan kunnostustoimia Karvianjoen yläosan valuma-alueella. Tavoitteena on alueen vesistökuormituksen vähentäminen ja tulvaherkkyyden…
Kasvisten uudet kasvinsuojelumenetelmät
Satakunta on Suomen keskeisimpiä viljelyalueita ja merkittävä osa kotimaisista kasviksista tuotetaan Satakunnassa. Viime aikoina kasvistuotannon…
LCA4Regions
EU-hankkeessa LCA4Regions (https://www.interregeurope.eu/lca4regions/ ”Improved environment and the resource efficiency through use of life cycle instruments…
Lähempää lautaselle
Varsinais-Suomella on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen…
MASTERY – Micro credentials reliability unleashing green economy
Digitalisaation eteneminen monella ammattialalla luo uusia osaamistarpeita, ja siten ammatillisen koulutusjärjestelmän uudelleenajattelua. ERASMUS+ rahoitteinen MASTERY…
Rypsin ja rapsin viljelyvarmuuden ja -määrän lisääminen (VARPSI)
Rypsin ja rapsin viljelyä tarvitaan Suomessa lisää. Suomalainen elintarviketeollisuus haluaisi käyttää huomattavasti nykyistä enemmän kotimaista…
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara)
Satakunnan luonnonvesien riittävyyden ja laadun huoltovarmuus (VesiVara) hanke edistää Satakunnan luonnonvesien vesihuoltovarmuutta ilmastonmuutokseen sopeutumisessa laadukkaan…
Satakunnan uudistuva luonnonvaratalous – tarvelähtöisellä tieteellisellä osaamisella elinkeinoelämä kasvuun (SATULA)
Hankkeen päätavoite on synnyttää maakuntaan uusi ennakoiva ja strukturoitu biotuotealan yritysyhteistyömalli, joka tuottaa joustavasti ja…
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi
Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi -hankkeessa toteutetaan toimia Eurajoen, Ilminjärven, Lapinjoen, Loukostenjärven, Lutanjärven ja Turajärven…
SIMPUKKA – Järvisimpukan kestävä hyödyntäminen elinkeinokalataloudessa
Hankkeen tavoitteena on selvittää järvisimpukoiden soveltuvuutta elinkeinokalatalouden, elintarviketeollisuuden ja muun teollisuuden käyttöön. Lisäksi tavoitteena on…
Tulevaisuuden ruokaketjut Varsinais-Suomessa, Framtidens Matkedjor i Egentliga Finland (TuRVa)
Ruokasektorin toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti. Elintarvikkeita jalostavia yrityksiä oli Varsinais-Suomessa vuonna 2023 vain 233, kun vuonna…
Turvetuotantoalueiden ennallistamisen ja päästöjen vähentämisen selvitykset ja pilotoinnit
Satakunnassa turvetuotannon käytössä oleva tuotantoala laskee nopeasti. Turpeen energiakäytön ja tuotannon päästöt Satakunnassa laskevat vuosien…
Uudistettuja elinkeinomahdollisuuksia vajaasti hyödynnetyistä järvikaloista (VAJAKALA)
Hankkeen tavoitteena on laajentaa järvikalojen käytön mahdollisuuksia nostamalla nykyisin vajaasti hyödynnettyjä järvikaloja osaksi kannattavaa elinkeinokalataloutta…
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju
Älykäs, kannattava ja vastuullinen sian arvoketju -hanke nostaa sian tuotantoketjun – erityisesti alkutuotannon – kilpailukykyä…